GeriSeyahat Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

Denizin keyfini sürerken, şömine karşısına geçmek ve konuklar ile sohbet etmek, başka hiçbir şey ile kıyaslanamaz.

Süperyatlar modern, konforlu ve teknolojik yapılarında sahip oldukları şömineler ile de gurur duyuyorlar. Belki de ilk kez, dünyanın farklı bölgelerinde seyrederken, şömine karşısına geçip alevlerin dansını seyredeceksiniz. Bu çok özel anın yaşanabilmesi için, şöminelerin süperyatlara montajında, güvenlik ve bakım açısından itina etmek gerekiyor.

Şömineler soğuk kış günlerinde veya serin yaz akşamlarında hem romantik bir ortam oluşturacak, hem de içinizi ısıtacaktır.

Kışın en soğuk günlerini yaşadığımız bugünlerde, deniz tutkunlarının içini ısıtacak, süperyatlardaki şömineleri sizler için derledik..

SERENE

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

İlk olarak Serene süperyatının yemek salonunun ön bölümünde, oturma grupları arasında camla kaplı bir ateş topu görebilirsiniz. Serene, dünyanın en büyük yatları arasında 133,8 metre uzunluğu ile, 12. sırada yer alıyor. Fincantieri tersanesinin ürettiği süperyatta yedi güverte, bir büyük hangar ve iki helikopter pisti de yer alıyor.

Alt güvertesinde büyük bir yüzme havuzu, hem servis aracına ev sahipliği, hem de 100 metre derinliğe kadar inebilecek bir denizaltıya garaj hizmeti verebiliyor. Çok farklı tarzdaki şöminesi ile kendisine hayran bıraktıran Serene'nin, 4.500 metrelik iç mekanlarının dekorasyonunu Reymond Langton Design üstlenmiş.

ATESSA I,V

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

100 metre uzunluğundaki Attessa IV süperyatının, öndeki salon ve yemek bölümündeki şöminesi, 19. yüzyıl İngiliz tarzına sahip.

Orijinali 1999 yılında Hayashikane tarafından üretilen Attessa IV, büyük bir ustalıkla yeni yat tutkunu sahibi Dennis Washington tarafından satın alındı. Sonrasında yatın tutku, zevk ve keyif için yeniden inşası sırasında, bu keyifli şömine ilave edildi.

Dennis Washington yaptığı yenileme çalışmalarında, süperyatın hem içini hem de dışını bir puzzle gibi yeniden oluşturdu. Attessa IV'nin uçsuz bucaksız salonlarının orta bölgesinde, yatın havalandırma ve baca şaftının yanında bir duvar oluşturarak, hem bağımsız bir bölüm oluşturdu, hem de harika bir şömineye yer verildi.

ESTER III

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

İç dekorasyonu Reymond Langton tarafından gerçekleştirilen bir başka süperyat Ester III'ün dekorasyonunda, konforlu bir ev tarzı elde edilmek istenirken, harika şömineli bir salon oluşturulmuş.
65,8 metre uzunluğundaki Ester III, Lürssen tersanesinin son yıllarda ürettiği, nispeten küçük ama son derece yüksek teknoloji ve orijinal detaylara sahip olan bir süperyat. Ester III, tamamen ailenin kullanımı için dekore edilmiş.

SOLANDGE 

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

Solandge süperyatının şöminesi, yemek salonun ön bölümündeki oturma grubunun karşısında yer alıyor. 2013 yılında denize indirilen bu süperyatta 12 konuk ağırlanabiliyor. Yat sahibine bir güvertenin ayrıldığı yatta toplamda sekiz kamara bulunuyor.

Çağdaş bir iç dekorasyon tarzına sahip olan 85 metre uzunluğundaki Solandge'ı, Aileen Rodriguez klasik dokunuşlar ve nadir bulunan malzemeler kullanarak şekillendirmiş. Süperyatın iç dekorasyonunda, 49 farklı taş ve 33 farklı egzotik ahşap malzeme kullanılmış. Solandge, sahip olduğu iki adet sinema salonu ile de ünlüdür.

FAR NIENTE 

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

Far Niente yatının sadece panoramik manzarası değil, sahip olduğu şöminesinden uçuşan alev kıvılcımları da kendisine hayran bırakıyor.

CTP malzemeden üretilen Far Niente, maksimum 24 knot hıza kadar çıkabiliyor. Süperyat William Gardan tarafından dekore edilmiş olan yatta bulunan 5 kamarada 10 konuk ağırlanabiliyor. Ayrıca konuklara hizmet verebilmek için, 7 mürettebata konaklama imkanı da sunuluyor.

KISMET

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor...

Kısmet süperyatında, başka yatlarda göremeyeceğiz sayıda 4 şömine bulunuyor. Süperyatın farklı salonlarında ve açıktaki şömineler sıcacık bir ortam oluşturuyor.

Lürssen tersanesinde Temmuz 2014’de denize indirilen Kısmet, deplasman tipi motoryat kategorisinde 2015 Dünya Süper Yat Ödüllerini kazandı.

Şimdiki ismi Global olan süperyatın sahibi Shahid Kahn, daha iyi, daha büyük ve ödüller kazanan bir yata sahip olmak istediği için bu yatı sipariş etmişti.

Yatın arka güvertesinde oturma grubu ve yemek masasına eşlik eden, istenildiğinde üzeri kapatılabilen şöminenin bu ödüllü yatta bulunması çok normal.

Süperyatlar ve şömineleri göz kamaştırıyor... tarafından hazırlanmıştır.

 

False