Süper yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Süper yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:22

Osmanlıspor, sahasında Kardemir Karabükspor’u 2-1 ile geçerken, Gençlerbirliği deplasmanda Adanaspor’u 2-0 mağlup etti. İki takım aldıkları bu galibiyetle sıralamada bir basamak yükseldi.

Haberin Devamı

Süper Ligin iki Başkent temsilcisi, Osmanlıspor ile Gençlerbirliği, 13. hafta maçlarını kazanırken, Aralık ayına iyi bir başlangıç yaptı. Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası grup ilk maçlarında sahadan galip ayrılan iki takım, hafta sonundaki lig müsabakalarında da rakiplerini devirmeyi başardı. İki ekip, ligde aldıkları 3 puanın ardından, sıralamada bir basamak yükseldi.
Bu sezon hem lig hem Avrupa hem de kupada iddialı bir şekilde giden Osmanlıspor, sahasında oynadığı maçta, ligin dişli ekiplerinden Kardemir Karabükspor’u 2-1 ile geçti. Kupada, Gaziantepspor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle, sahadan 2-1 galip ayrılmayı bilen mor-sarılar, aynı tarifeyi lig karşılaşmasında Karabükspor’a da uyguladı. Musa Çağıran ve Numan Çürüksu’nun goller ile iki farkı bulan Başkent ekibi, Latovlevici’nin golüne engel olamasa ve ikinci yarıda zaman zaman zor anlar yaşasa da kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

19 PUANA ULAŞTIK MUTLUYUZ

Osmanlısporn Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, 19 puana ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Akçay, Türkiye ortalamasının üzerinde koşan, mücadele eden bir takımla karşılaştıklarını vurgulayıp, şöyle konuştu:
“İlk yarıdaki oyun anlayışımızı (kora kor mücadeleye girmek) üzerine belirledik. Devrenin son dakikasında yediğimiz golle skor 2-1’e geldi. Bu nedenle ikinci yarı taktik anlayışımız kontratağa döndü. Kurduğumuz ataklar sonuç vermedi, 2-1’i aşamadık. Ama iyi mücadele oldu. Duran toplardan birkaç pozisyon vermiş olmamıza rağmen maçı 2-1 galip bitirmek bir barajı aşmamızı sağladı. Ligde 19 puana ulaştık, bu bizim için mutluluk verici.”
UEFA Avrupa Ligi’nde 8 Aralık Perşembe günü İsviçre temsilcisi Zürih ile gruptan çıkma adına önemli bir maç oynayacaklarına değinen Akçay, şunları söyledi:
“Çok zor bir maç olacak. Tabii ki Zürih açısından da. Diğer takımları da ilgilendiren bir karşılaşma. Tarihi olarak algılanması doğru. Çünkü genç bir kulübüz. Bu seviyede müsabaka oynamak kulübümüz, camiamız, bizler ve oyuncularımız için çok önemli. Bu tecrübeyi umarım pozitif puan kazanımlarıyla yaşamış oluruz.”

GENÇLER LİGDE GOL YEMEDİ

Yeni Teknik Direktörü Ümit Özat yönetiminde ligde üçüncü maçını oynayan Gençlerbirliği, puan cetvelinin son sırasında yer alan Adanaspor’u deplasmanda, Serdar Gürler’in (penaltı) ve Rantie’nin golleri 2-0 yenerken, kırmızı-siyahlılar Özat döneminde ligdeki maçlarda kalesini gole kapadı. Hafta içindeki kupa mücadelesinde Fenerbahçe’yi İstanbul’da 2-1 yenerek, gruplara galibiyetle giriş yapan Başkent temsilcisi, Özat’ın görev aldığı 3 lig maçında 7 puan topladı.
Teknik Direktör Ümit Özat, maçla ilgili değerlendirmesinde zorlu bir müsabaka oynadıklarını dile getirip, şunları söyledi:
“Adanaspor, bireysel olarak iyi oyunculardan kurulu bir takım. Ancak yeni bir araya gelmenin sıkıntısını yaşıyor. Zorlu bir maç olacağını ve rakibimizin can havliyle oynayacağını biliyorduk. Oyuncularımın çarşamba gününden kalan yorgunlukları, maçı daha da zor bir hale getirdi. Sonuç olarak önemli olan kazanmayı bilmek. Kötü oynarken de kazanabiliyorsanız bu önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!