Süper Ligi gözüne kestirdiler

Güncelleme Tarihi:

Süper Ligi gözüne kestirdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 15:13

Golbol Bayan Milli Takımı, Eskişehir'de düzenlenecek (B) Grubu Avrupa Şampiyonası müsabakalarında ilk ikiye girerek (A) Grubu'na çıkmak istiyor.

Eskişehir'de 8-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek şampiyona için Ankara'da kampa giren bayan golbolcular, günde çift idman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor. Çoğunluğu doğuştan görme engelli olsalar da bayan golbolcuların hedefi en üst gruba yükselmek.

Göreneller İlköğretim Okulu'nun salonunda çalışan bayan millilerin antrenörü Ali Tekçe, şampiyona için daha önce Kahramanmaraş ve Aksaray'da iki ayrı kamp yaptıklarını söyledi.

Takımın şu an iyi durumda olduğunu ve 8 Temmuz'a kadar da çalışacaklarını dile getiren Tekçe, “28 Haziran'a kadar Ankara'da çalışacağız. Ardından Eskişehir'e geçerek çalışmalarımızı orada sürdüreceğiz” dedi.

Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Polonya, Macaristan, Ukrayna ve İspanya'nın katılacağını belirten Tekçe, şöyle konuştu:
“Şampiyonadaki hedefimiz ilk ikiye girerek üst gruba çıkmak. Şu an Türkiye B Grubu'nda yer alıyor. Avrupa'da bayanlarda A ve B olmak üzere iki grup var. A Grubu'nda Avrupa'nın en üst düzey takımları yer alıyor. Biz de iyiler arasına girmek istiyoruz. Avrupa'nın en genç takımıyız. Önceleri farklı yeniliyorduk, şimdi Avrupa takımlarıyla başa baş mücadele veriyoruz. Gelecek için ümitliyiz. Ayrıca Türkiye'de golbol 2003 yılında başladı. Avrupa'da 1970'den beri yoğun olarak oynanıyor. Yeni olduğumuz için takımımız da genç. Şu an dezavantajlı gözüküyoruz, ama ileriye dönük bu bize avantaj oluşturacak.”

Grupta İspanya ve Ukrayna karşısında zorlanacaklarını dile getiren Tekçe, “İki ülkeyi de geride bırakacağımıza inanıyorum” dedi.

Milli takım antrenörlerinden Gültekin Karasu da iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, “Müsabakaya kadar daha da iyi durumda olacağız” diye konuştu.

“CESUR” KAPTAN

Milli takımın kaptanı Münevver Cesur ise diğer ülkelere oranla daha tecrübesiz olduklarını söyledi.

Geleceğe yönelik hedeflerin bulunduğu ifade eden Cesur, “Hedefimize ulaşmak için bazı fedakarlıklar yapmalıyız. Bunun için çok çalışmalıyız” dedi.

Türkiye'de 2003 yılında golbola ilk başlayanlardan olduğunu dile getiren Cesur, şunları kaydetti:
“Hedefimiz ilk ikiye girerek A Grubu'na yükselmek. Takımdaki en eski ve tecrübeli sporcu benim. İlk milli takım oluşturulduğunda forma giydim. Golbolu ilk oynayanlardanım. Şu an takım olarak uyumlu bir çalışma içindeyiz. Heyecana yenik düşmezsek ilk ikiye gireceğimize inanıyorum. Ayrıca arkadaşlara bir abla olarak psikolojik destek de veriyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!