Süper Lig'e dönme ihtimali var

Güncelleme Tarihi:

Süper Lige dönme ihtimali var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 15:38

TFF kararıyla geçen sezon Süper Lig’den düşürülen Ankaraspor’un hukuksal mücadelesi devam ediyor.

Haberin Devamı

Başkent temsilcisi, Anayasa Mahkemesi’nin GSGM’nin (Gençlik Spor Genel Müdürlüğü) TFF’yle aynı hükümdeki yasasının iptal etmesini hukuksal dayanak olarak görüyor.

Konuyla ilgili olarak Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Ankaraspor Avukatı Mehmet Ali Alan, “Hukuk, Ankaraspor’un haklı olduğunu gösteriyor. Hukuka göre Ankaraspor Süper Lig’e iade edilmeli. Süper Lig’e dönme ihtimali çok yüksek” dedi.

Avukat Alan şunları kaydetti: “Anayasa Mahkemesi, GSMG’nin aynı şekildeki yasa hükmünü iptal etti. Dolayısıyla TFF’nin aynı hükümdeki yasasını da iptal etmesi görüşündeyiz. Bir hukukçu olarak bunu talep ediyoruz. Ayrıca Tahkim Kurulu’nun kuruluşu hukuka aykırı olduğundan böyle hukuka aykırı kurulan bir kuruluşun verdiği karar geçerli olmayacağından Ankaraspor’un tekrar Süper Lig’e dönmesi çok büyük bir ihtimaldir.”

Haberin Devamı

Ankaraspor'un, Türkiye Futbol Federasyonunun kararıyla geçen sezon ligden düşürülmesine karşı açılan tazminat davasına bakan Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Futbol Federasyonu Kuruluş Yasası'nın 6. maddesinin ilk 4 fıkrasının iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!