Süper Lig'de fark yaratanlar

Güncelleme Tarihi:

Süper Ligde fark yaratanlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 00:00

ZİRVE mücadelesinin iyice kızıştığı bu haftalarda ortaya çıkan oyuncular, öyle performanslar sergiledi ki, takımlarını ya yarışın içinde tuttular ya da geriye düşmelerine neden oldular...

Haberin Devamı

Gaziantepspor’u yenerek zirvedeki koltuğunu derbinin galibi Fenerbahçe’ye kaptırmayan Bursaspor’da son 4 haftada en çok ön plana çıkan ismi Volkan Şen oldu. Son 1 aylık süreçte, 11 şutta 9 kez isabet bulan (yüzde 82 başarı oranı) yeşil beyazlı oyuncu, ayrıca 8 kez gol pozisyonuna girdi. Volkan, takımı adına ligde 2 gol kaydetti.
Fenerbahçe’de de son haftalarda öne çıkan isimler Alex, Selçuk ve Volkan Demirel... Bu üçlüden en çok dikkat çeken Alex, Kayserispor ve Beşiktaş maçlarında klasını konuşturdu. Kayserispor karşılaşmasında sahneye çıkan sambacı, yaptığı 2 asistle sarı kırmızılıları yıkan isim oldu. Derbide maçın henüz 2. dakikasında golü kaydedip, takımına 3 puanı getirdi.
Yıkılmaz Selçuk
Daum’un son haftalarda formayı emanet ettiği Selçuk da Alman hocayı mahcup etmedi. Galatasaray’ı yıkan golü atan Selçuk, en çok isabetli pas veren 3. isim oldu, takım içinde. İkili mücadelelerde yıkılmayan sarı lacivertli oyuncu, 14 kez top çaldı rakibinden.
Sarı lacivertlilerin milli file bekçisi Volkan Demirel de ligde 6 karşılaşmada gol yemiyor. Son Beşiktaş maçında penaltıyı kurtaran Volkan, Fenerbahçe’nin son haftalardaki en başarılı isimlerinden.
Kaleci dediğin böyle olur
Sezon başında Atletico Madrid’den büyük umutlarla transfer edilen ancak beklenenden çok uzak bir performans sergileyen Leo Franco, Galatasaray’da kötü anlamda fark yaratan bir isim... Arjantinli file bekçisi, özellikle Galatasaray derbisinde yediği golden sonra formasını Aykut Erçetin’e kaptırdı. Kaleye geçen Aykut da başarılı performansı ile sarı kırmızılıları sırtlıyor. Son 3 maçta ilk 11’de Rijkaard’ın sahaya sürdüğü tecrübeli kaleci, son maçlardaki performansı ile de yedek kalecinin nasıl olması gerektiğini gösterdi.
Öyle bir penaltı kaçırdı ki
Bobo, bu hafta kaçırdığı penaltı ile Beşiktaş taraftarının aklında belki de hep böyle hatırlanacak. Bu sezon attığı gollerle siyah beyazlıları sırtlayan Bobo, Fenerbahçe maçında kaçırdığı penaltı ile sadece takımının beraberliği kaçırmasına neden olmadı... Sambacı ayrıca Beşiktaş’taki kariyer rekorunu kırma şansını da tepti.

Haberin Devamı
Fenerli Semih’in veliahtı Eskişehirli Adem Sarı!

LİGDE bu sezon Eskişehirspor forması ile 15 maça çıkıp, 589 dakika sahada kalan Adem Sarı, 6 defa gol atma başarısı gösterdi. Sarı’nın ilginç özelliği ise, bu 6 golün tamamını ikinci yarılarda kaydetti. Bu özelliği nedeniyle, Fenerbahçe’de sonradan girip attığı gollerle adı “nöbetçi golcü”ye çıkan Semih Şentürk’ün veliahtı oldu. Adem, Eskişehirspor’un 2-1 yenildiği Trabzonspor maçının 64., 2-1 galip geldikleri Fenerbahçe maçında ise 62. ve 79.dakikalarda takımının 2 golüne de imza atan isim oldu.
Kırmızı siyahlıların 1-0 kazandığı Manisaspor maçının 69. dakikasında karşılaşmanın tek golünü kaydeden Adem Sarı, deplasmanda Antalyaspor’u 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın 83. dakikasında takımına galibiyeti getiren golü atan oyuncu olmuştu. Adem, son olarak bu hafta Eskişehirspor’un deplasmanda Ankaragücü’ne 3-1 yenildiği maçın 69. dakikasında takımının tek golünü attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!