Süper Lig 9 Eylül'de, Bank Asya ise 10 Eylül'de başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig 9 Eylülde, Bank Asya ise 10 Eylülde başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2011 17:17

Mehmet Ali Aydınlar beklenen açıklamayı yaptı: Süper Lig 9 Eylül'de, Bank Asya 10 Eylül'de başlayacak.

Haberin Devamı

"Biz olduğumuz sürece ligler Ağustos ayının sonundan önce başlamayacak" sözleriyle erteleme mesajı veren TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetiminden bu açıklamayı destekleyen bir karar çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle netlik kazanamayan Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig'de sezonun eylül ayında başlayacağını açıkladı.

TFF'nin İstinye'de bulunan binasından çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Aydınlar, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'in 9 Eylül'de, Bank Asya 1. Lig'in ise 10 Eylül'de start alacağını belirtti.

Daha önce yapılan planlamaya göre, Spor Toto Süper Lig'in 7 Ağustos, Bank Asya 1. Lig'in ise 14 Ağustos'ta başlaması gerekiyordu.

Haberin Devamı

AYDINLAR BEKLENEN KARARI AÇIKLADI - Web TV

44 günlük erteleme ne anlama geliyor?
TFF sorunu kökünden çözecek

 FUTBOL Federasyonu’nun Süper Ligi 9 Eylül’e erteleme kararı konusunda yapılan yorumlar, çok önemli noktaların altını çiziyor.

Bu kararı birlikte tam 44 günlük bir zaman var federasyonun elinde.

İddialar çok ciddi ki, federasyon uzun bir ertelemeyi göze aldı.

UEFA da bekliyor. 20 güne kadar Avrupa Kupaları’na hangi takımların gidip gitmeyeceği belli olacak.

NOT: Şampiyonlar Ligi kuraları 25 Ağustos’ta çekilecek.

Adliye’de ‘Üçlü’ şike zirvesi

TFF Başkanı M.Ali Aydınlar, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Başsavcı Vekili Fikret Seçen ve şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk’le yaptığı toplantının ardından erteleme kararını açıkladı.

FUTBOLDA şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde hareketli saatler yaşandı. Yıllık izinde olmasına rağmen soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk, saat 16.20’de adliyeye geldi. Berk’ten 10 dakika sonra TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar hakimler ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye giriş yaptı.

İstinye’de duyurdu

Aydınlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen’le de görüştü. Seçen’in odasında yapılan görüşmede Fikret Seçen, Mehmet Berk ve Mehmet Ali Aydınlar üçlü zirve yaptı. Yaklaşık 1 saat adliyede kaldıktan sonra İstinye’deki TFF binasına giden M.Ali Aydınlar, saatler 19.20’yi gösterirken beklenen açıklamayı yaptı; “Süper Lig 9 Eylül tarihinde başlayacak. Bank Asya da 10 Eylül tarihinde başlayacak.”

Haberin Devamı

9 Eylül için dikkat edilen 2 nokta

2-6 Eylül tarihlerinde milli takımın maçları var. Eylül ayı başında ligi başlatırsak, 3 gün sonra ara vermek zorunda kalmayalım.

Ağustos ayı çok sıcak geçiyor. Futbolcu sağlığını da düşünelim ve bu konuda ilk adımı atalım ve bu fırsatı da kullanmış olalım.

TFF’nin çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz

 TFF’nin Süper Lig’in başlangıç tarihini 9 Eylül’e ertelemesinin ardından F.Bahçe Kulübü, çalışmaları dikkatle takip ettiklerini açıkladı. Sarı lacivertli kulüpten yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, “Yürütülmekte olan hukuki süreç ile birlikte TFF tarafından yapılan titiz çalışmaları dikkatle takip ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

BAŞKANLAR İLE GÖRÜŞÜLECEK

TFF ayrıca yarın Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig'de yer alan kulüplerin başkanları ile ayrı ayrı toplantılar yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilecek toplantılara TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, başkanvekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan ile TFF İcra Kurulu üyeleri katılacak. Kamuoyu gündemindeki konularla ilgili bilgi alışverişinin yapılacağı Bank Asya 1.Lig toplantısı saat 13.00'te, Spor Toto Süper Lig toplantısı ise 16.00'da başlayacak.

TFF'NİN KARARINA İLK TEPKİLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!