Süper derbi süper final

Güncelleme Tarihi:

Süper derbi süper final
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 23:36

TFF Süper Kupa’yı 4 kezle en çok kazanan takım olan Galatasaray, Avrupa’ya gidemeyeceği sezona kupayla başlayıp moral bulmak amacında. Beşiktaş ise, hem bir kupa daha kaldırmak hem de bugün ölüm yıldönümü olan Onursal Başkanı Süleyman Seba’ya temsili bir hediye vermek istiyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de son şampiyon Beşiktaş ile Türkiye Kupası’nın sahibi Galatasaray, bugün Süper Kupa’nın sahibi olmak için mücadele edecek. Konya’daki Torku Arena’da saat 20.45’te başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Süper Kupa’yı Beşiktaş ve Trabzonspor 1’er, Galatasaray 4 ve Fenerbahçe 3 kez kazanırken 2011 yılındaki maç, 3 Temmuz soruşturması yüzünden iptal edilmişti.

Bu akşamki zorlu mücadele sonunda Cimbom, Avrupa’ya gidemeyeceği sezona kupayla ve moralli başlamak istiyor.

BİLETLER TÜKENDİ
Dev derbinin Beşiktaş içinse ayrı bir önemi var; Süleyman Seba... Kartal’ın efsanesi, Onursal Başkan Süleyman Seba, 3 yıl önce 13 Ağustos 2013’te vefat etmişti. Beşiktaş camiası Seba’nın ölüm yıldönümü olan 13 Ağustos’ta Süper Kupa’yı mutlaka kazanarak, bu önemli günü daha bir anlamlı hale getirmek hedefinde...

Haberin Devamı

42 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak müsabakanın biletleri ise çok önceden tükendi. Derbiyi, Beşiktaş taraftarları doğu ve güney, Galatasaray taraftarları ise batı ve kuzey tribünlerinden izleyecek.

QUARESMA DUBLE PEŞİNDE
Portekiz Milli Takımı’yla EURO 2016’da zafere uzanan Quaresma, sezonun ikinci finalinde de kupa hedefliyor. Quaresma, Beşiktaş’la ilk kez Süper Kupa’yı kaldırmak istiyor.

SNEIJDER'İN DE GÖZÜ KUPADA!
Geçen yılki finalde Cimbom’un, Bursa’yı 1-0 yendiği maçta oynayan Sneijder, bu sezon da gözünü kupaya dikti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!