Süper Başkan GELİYOR

Güncelleme Tarihi:

Süper Başkan GELİYOR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 01:06

BİR yanda Bodrum, öte tarafta ise Marmaris, Fethiye, Köyceğiz, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Milas, Ortaca, Ula ve Yatağan...

Haberin Devamı

Her biri kendi alanında birer marka kent. Ve 30 Mart sonrası büyükşehir unvanı alacak olan Muğla’nın çatısı altında bir araya geliyor. Yani Muğlalılar, 30 Mart’ta ‘Süper Başkanını’ seçmek için sandık başına gidiyor.

Muğla, Ege’de büyükşehir statüsü kazanacak şehirlerden biri, ama diğerlerinde ayrılan bir takım farkları var. Bunlardan biri de fiziki alan. Kuzey ile güney arasında uzaklık 4.5 saat. Bu uzaklık, seçilecek büyükşehir belediye başkanı zorlayacak gibi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, hızlı ulaşım için havayolunu tercih edecek gibi gözüküyor.

13 ilçenin bulunduğu Muğla’da, oy kullanacak seçmenin önemli bir kesimi belde ve köylerde yaşıyor. Seçim turunun bu haftaki durağı Muğla. Ege Temsilcimiz Deniz Sipahi, Yazı İşleri Müdürü Nedim Bubik, Editör Banu Şen, Çevre İller Reklam Müdürü Fedai Ünal ve Muğla DHA temsilcisi Cavit Akgün ile CHP, AK Parti ve MHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarıyla bir araya geldik.

Haberin Devamı

MHP MEHMET ERDOĞAN

4T modeli

MHP, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Milletvekili Mehmet Erdoğan ile yola çıkma kararı aldı. Erdoğan, seçim çalışmalarını 4T çatısını altında yürütüyor. 4T’nin açılımını Tarih, Tarım, Turizm ve Tabiat olarak aktaran Erdoğan, Muğla’nın gelişimini bu 4 unsur üzerinden yürüteceğini söyledi. Erdoğan, “Büyükşehir ile birlikte genişleyen bir alanımız var. Turizm sezonun başlayacağı dönemde büyükşehirin sorumluluk alanı genişleyecek. Dolayısıyla bu geçişi sorunsuz bir şekilde atlatacak ve idari yapıdan anlayan birinin başkan olması gerekiyor. 30 Mart sonrası çeşmeden su akmaz ise, ne köy kalır ne de turizm. Benim idari anlamda bir tecrübem var. Ayrıca, deniz, kum ve güneşin yanında bölgenin tarihini turizme kazandıracağız. Tabiatı turizme dahil edeceğiz” dedi.

Ortak toplantı teklifi

Erdoğan’ın bir de çağrısı var. Erdoğan, büyükşehir için üç adayın yarıştığını dile getirerek, “13 ilçe, 60 belde ve 400 köy var. Tüm adaylar koşuşturuyor ve kendisini ifade ediyor. Ama Muğla’nın tamamına ulaşmamız mümkün değil. Bir oturumda vatandaşın karşısına çıkalım diyorum. Herkes bu platformda düşüncelerini anlatsın. Muğlalı seçmende üç adayı görüp, kararını versin. Bunu da yerel kanallar yayınlasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

AK PARTİ MANSUR HARMANDAR

Daha iyi bir Muğla için

AK Parti ise Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Rektörü Mansur Harmandar’ı gösterdi. Siyasete niyeti olmayan Harmandar’ı, adaylık sürecini şöyle anlattı:

“Aday belirleme süreci uzun sürdü. Bunun nedeni Başbakanımızın hassasiyetinden kaynaklandı. Muğla’dan beklenti çok yüksek. Bu nedenle aday belirleme süreci uzun sürdü. Anketler yapıldı. O anketlerde ben yoktum, ama Başbakanımızın aday olmam yönünde mesajını aldım. Ben de aday oldum. Siyasi tecrübem olmasa da bir yola çıktık. Ve her yönüyle gelişmiş bir Muğla için bu göreve talip oldum. Seçim sürecinin neşeli, kutuplaşmalardan uzak olmasını istiyoruz. Bizim yönümüz gelecek. Muğla’nın daha iyi olması için çalışacağız.”

Haberin Devamı

Ak plajlar geliyor

Şehrin önceliklerinin belli olduğunu ve bunlardan vazgeçmenin söz konusu olmadığını ifade eden Harmandar, daha nitelikli bir turizm bölgesi oluşturmak istediklerini kaydederek, “12 ay turizm mümkün değil, ama 7-8 aya yayabiliriz. Ören yerlerini gün ışığına çıkarmak gerekiyor. Kültür, inanç ve doğa turizmini geliştirecek çalışmalar yürütüyoruz. Burada mermer ocaklarından çıkan atıklar sorun. Bunun için de turizme entegre bir projemiz var. Bu atıkları kuma çevirip plajlara sereceğiz. Ak plajlar olacak. Siyaset ile akademiyi bir biriyle örtüştürecek bir stratejiyle yol alacağım” dedi.

CHP OSMAN GÜRÜN

20+20‘yi tamamlamak istiyor

CHP, büyükşehir için mevcut başkan Osman Gürün ile devam etme kararı aldı. Gürün, 20 yıl doktorluk yaptığını, 15 yıldır da belediye başkanlığı göreviyle kamu hizmeti verdiğini söyleyerek, “Hem doktorluk sürecinde hem de belediye başkanlığı döneminde her şeyin önüne geçen bir hizmet algısıyla çalıştım. Şimdi de 5 yıllık bir süre için tekrar göreve talibim. 20+20 yapmak istiyorum. Şu ana kadar çok olumlu geri dönüşler alıyorum. Özellikle 17 Aralık operasyonlarının ardından CHP’ye bir yöneliş var. Bizde tartışma değil, birleşmenin gerekliliği bilinciyle hareket ediyoruz. Ufak farklılıkları bırakıp, birlikte olalım diyorum. Bu seçim, Türkiye’nin geleceği için önemli. Şu anda bir güven bunalımı var. Dolayısıyla bu süreci siyasi kurtuluş hareketi olarak görmek gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Ben değil biz devri başlıyor

Her ilçeden sorun ve çözümlerle ilgili raporlar aldığını ifade eden Gürün, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Turizm mastır planı yapmamız gerekiyor. Kültür, spor, sağlık ve yaşlı turizmine ağırlık vermekten başka çaremiz yok. Muğla’ya para harcayan nitelikli turisti çekecek bir yol haritası hazırlamalıyız. Bugün tüm sektörler olaylara kendi açılarından bakıyorlar ve bir çatışma var. Bu Muğla’nın büyümesine engel oluyor. Bu sektörlerin bir arada gelişmesi için çalışıyoruz. 13 aile ferdim var. Ve bu fertlerin her biri kendi çapında bir marka. Hepsi ben diyor. Şimdi bunları Muğla şemsiyesi altında bir araya getiriyoruz. Birbiriyle rekabet eden ve çatışan değil, birlikte büyüyen bir yapı oluşturacağız.“

Haberin Devamı

KİM NEREDEN ADAY

CHP: Büyükşehir-Osman Gürün, Menteşe-Bahattin Gümüş, Bodrum-Mehmet Kocadon, Dalaman-Muhammet Şaşmaz, Fethiye-Keramettin Yılmaz, Marmaris-Muhammet Ali Acar, Milas-Muhammet Tokat, Ortaca-Hasan Karaçelik, Seydikemer-Alim Karaca, Ula-Ümit Karaaslan, Köyceğiz-Salih Erbay, Kavaklıdere-Mehmet Kemiksiz, Yatağan-Hasan Haşmet Işık, Datça-Şener Tokcan.

AK Parti: Büyükşehir-Mansur Harmandar, Menteşe-Mestan Yayman, Bodrum-Ali Server Yazgan, Dalaman-Beyhan Korkut, Datça-Günay Cennet, Fethiye-Muhsin Eryılmaz, Kavaklıdere-Mehmet Demir, Köyceğiz-Kamil Ceylan, Marmaris-Ali Doğan Tugay, Milas-Rüştü Yiğitkaya, Ortaca-Çetin Uslu, Seydikemer-Yakup Otgöz, Ula-Nadi Şenkal, Yatağan-Mustafa Toksöz.

MHP: Büyükşehir-Mehmet Erdoğan, Menteşe-Osman Can Yenice, Bodrum-Mehmet Tosun, Dalaman-Sedat Yılmaz, Ortaca-Recep Güneş, Marmaris-Zafer Alkan, Fethiye-Mehmet Üyük, Milas-Sedat Zencir, Seydikemer-Erdal Eroğlu, Yatağan-Varol Çakmak, Datça-Tuncay Korkmaz, Ula-Ahmet Çalça, Köyceğiz-Mehmet Madencioğlu, Marmaris-Zafer Alkan.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI (2009)

CHP %46.00(15.903)
MHP %24.23(8.377)
AK Parti %20.35(7.036)


GENEL SEÇİM SONUÇLARI (2011)

CHP %45.85(241.090)
AK Parti %32.96(173.307)
MHP %16.26(85.487)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!