Süper Ay tutulması saat kaçta görünecek? En büyük dolunay bu gece

Güncelleme Tarihi:

Süper Ay tutulması saat kaçta görünecek En büyük dolunay bu gece
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 10:43

Süper Ay tutulması tüm yurtta merakla bekleniyor. Dünya çapında büyük bir yankı uyandıran, Ay tutulmasının daha farklı bir versiyonu olarak nitelenen Süper Ay bu gece tüm yurttan çıplak gözle izlenebilecek. Uzmanların dürbün ile izleme esnasında geçici körlüğe neden olabileceğini belirttiği doğa olayı, bu gece gökyüzüne farklı bir renk katacak. Peki insanların merakla beklediği Süper Ay saat kaçta izlenebilecek? İşte konuyla alakalı detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Süper Ay tutulması bu gece doğa tutkunlarını mest edecek. Bir önceki olayı 68 yıl önce gerçekleşen ve bir daha meydana gelmesi uzun yıllar sürecek olan Süper Ay tutulması adındaki dolunay olayı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'den de rahatlıkla izlenebilecek. Pazarı pazartesiye bağlayan gece durumun bilincinde olan vatandaşların gözlemleyebildiği olay, pazartesiyi salı gününe bağlayan gece de havanın bulutlu olmaması durumunda rahatlıkla izlenebilecek. Peki Süper Ay tutulması saat kaçta ve ne zaman görüntülenebilecek? İşte gözde 'ay tutulması'  olayı hakkında detaylı bilgiler

Süper ay tutulması doğa olaylarına ilgi duyan vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. En son 1948 yılında meydana gelen Süper Ay tutulması ya da diğer bir ifade ile Dünya'ya en yakın konumda gerçekleşen dolunay, bu yıl iki gün boyunca gözlemlenebilecek. Peki Ay ile Dünya'nın en yakın konumlara gelmesi ve bu esnada Ay tutulmasının gerçekleşmesi olarak bilinen Süper Ay, saat kaçta, ne zaman izlenebilecek. İşte Türkiye ve Dünya'dan ilgiyle takip edilecek olayın detayları

Haberin Devamı

En son 1948 yılında gerçekleşen Süper Ay olayı, üzerinden 68 yol geçmesiyle birlikte yeniden gözlemlenebildi. 13 Kasım Pazar gecesi saat 04.30 civarlarında izlenebilen olayda, havanın bulutlu olması dolayısıyla beklenen görüntüler sağlanamadı. Aynı olay ertesi gün tekrar gözlemlenebilecek.

NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA İZLENEBİLECEK?

14 Kasım Pazartesi akşamı 21'inci yüzyılın en büyük Süper Ay'ı izlenecek. Çıplak gözle izlenebilecek ve sıra dışı bir görüntüye sahne olacak süper ay, 14 kasım sabahı yeniden ve daha büyük doğmak için battı.

Bugün ayın Dünya'ya en yakın konuma gelmesi beklenen doğa olayı ile ilgili NASA'dan yapılan açıklamada, sadece 2016'nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı olacağı belirtildi.

14 'ı 15 Kasım'a bağlayan gece Türkiye saatiyle 4.30 sularında (GMT 1.30) Güneş ve Ay tam hizalı olacak; ondan sadece iki saat önce 2.30'da (GMT 11.30) Ay, Dünya'ya en yakın noktada olacak. Bu iki saatlik kısa süre nedeniyle 21.yüzyılda Ay'ın en yakın olduğu tarih 14 Kasım'a denk gelmiş olacak.

Haberin Devamı

Süper Ay tutulması saat kaçta görünecek En büyük dolunay bu gece

SÜPER AY OLAYI NEDİR?

Eliptik yörüngesi nedeniyle Dünya'ya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu noktasından dev ve parlak bir küre gibi beliriyor.

Ay, Yerberi'de Dünya ile arasındaki mesafeyi yaklaşık 355 bin kilometreye indirirken, en uzak olduğu Yeröte'de bu mesafe yaklaşık 405 bin kilometreye çıkıyor. Dünya ile Ay arasındaki normal mesafe ise 384 bin 400 kilometre.

Ay'ın Dünya'ya en yakın konuma gelmesi beklenen doğa olayı ile ilgili NASA sadece 2016'nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı olacağı belirtildi. Ay’ın, 25 Kasım 2034'e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceği ve dolunayın 68 yıl sonra ilk kez yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha ışıklı görüleceği bildirildi. Bilim insanlarına göre de, 70 yıldır insanlığın gördüğü en yakın Ay görüntüsü olacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Süper Ay tutulması saat kaçta görünecek En büyük dolunay bu gece

 

BAKMADAN GEÇME!