Sunset satılıyor

İstanbul Ulus’ta, Boğaz’ı en güzel gören yerlerden birinde hizmet veren Sunset adlı restoranın satılacağını duydum.

Patron Barış Tansever’e yakın çevreler, ünlü işletmecinin burayı satmaya kararlı olduğunu söylüyor. Tansever, yemekleri, şarap koleksiyonu ve hizmetiyle İstanbul’un sayılı restoranları arasında gösterilen, yabancıların da tercih ettiği Sunset’i satıp eşi Alize Hanım’la yeni projeler üzerinde çalışacakmış.

Mezunlar Reina’da buluştu

İsviçre’nin dünyaca ünlü okulu Institut Le Rosey mezunları geçtiğimiz gece Reina’da buluştu. Burada eğitim görmüş birçok Türk öğrencinin de katıldığı buluşma bir hayli renkli geçti. Geceyi organize eden Nişantaşı’ndaki butik otel Riva’nın sahibi Murat Çelikel, geceye okulun müdürü Jacque Bounin’i de çağırmış. Bounin de çağrıya uyarak İstanbul’a geldi.

Mutluluklar

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli’nin oğlu Ural Verimli, önceki gece Cevahir Otel’de düzenlenen törenle Nihan Pirimoğlu ile evlendi. Damat Ural Verimoğlu, Marmara Üniversitesi’nde doktor. Gelin Nihan Pirimoğlu ise Marmara Üniversitesi’nde biokimya dalında master’ına devam ediyor. Nikahta şahitler Sebahattin Kentkuran, Alev Törüner, Yaman Törüner ve Bedrettin Dalan oldu.

It’s a Joke’da neşeli saatler

Nişantaşı City’s’in içindeki It’s a Joke’un her gün ünlü misafirleri oluyor. Geçtiğimiz cuma öğlen saatlerinde birçok ünlü ismi aynı masada gördüm. En köşedeki büyük masada Aliye Simavi, Aslı Üstünkaya, Ömer Karacan’ın İngiliz arkadaşı Alesdair Dundas ve Dice Kayek markasının yaratıcısı kız kardeşlerden Ece Ege birlikte oturuyordu. Grup neşe içinde yemeklerini yedikten sonra hep birlikte mekanı terk ettiler.

Penso’dan 55. yaşa özel parti

Home Store’un eski sahibi Levent Penso, önceki akşam, 55’inci doğum gününü, Astoria Alışveriş Merkezi’nin içinde sahibi olduğu Clementine Cafe’de dostlarıyla birlikte kutladı. Partiye Şebnem-Celal Çapa, Sema Çelebi, Erol-Tilda Tezman, Sibel İlkiz, Ahmet Bayer, Ayşe Engin, Ersoy Çetin, Alpay Başaran ve Emre Ergani gibi cemiyet hayatının ünlü simaları katıldı. Levent Penso’yu bu mutlu gününde eşi Çela Penso, kızı Verda ile oğlu Serim Penso da yalnız bırakmamıştı. Davetliler, Canan Anderson’ın kemanı ile müzik dolu dakikalar yaşarken, dansçıların yaptığı striptiz şovla da eğlencenin tadını çıkardı.

Tezman’dan dans şov

Doğum günü partisine eşi Tilda Tezman’la birlikte katılan Erol Tezman, gecenin en dikkat çeken ismi oldu. Dansçıların bar üstünde yaptığı striptiz şovu izleyen Tezman, ilerleyen dakikalarda arkadaşıyla birlikte barın üzerine çıkarak işte böyle dans etti.



Anılarla açıldı

Nişantaşı’nın klasik mekanlarından Cafe-inn geçtiğimiz akşam mütevazı bir açılış yaptı. Mekanın eski patronu olan merhum Barbaros Baykal’ı çok özlediklerini söyleyen dostları, mekanın yeni sahibi Kamer Akdülger’i açılış günü yalnız bırakmadı. Açılışa katılanlar arasında Yeşim Salkım ve sevgilisi Hakan Eratik de vardı. Güney Amerika’dan gelen ve her salı gecesi mekanda sahneye çıkacak olan Havana Salsa grubu söyledikleri parçalarla konukları eğlendirdi.

Örnek destek

Bebek’de hizmet veren Lulu’s, yarın gece örnek bir ev sahipliğine imza atacak. Mekanda düzenlenecek gecenin geliri bu kez hayırlı bir iş için kullanılacak. Yüreğinde okuma isteği olan ancak maddi imkansızlıklar yüzünden eğitime ve öğretime devam edemeyen çocukların ışığı olan TOÇEV yararına yapılacak gecede Nalan Aksoy da DJ’lik yapacak. Lulu’s’un ortakları Aslı Saçar ve Özgür Ardahan, "Bu gece hem eğlenecek hem de çocuklarımıza katkıda bulunacağız. Sosyal sorumluluk duygusu taşıyan herkesi, yüreklerindeki ışıkla birlikte davet ediyoruz" diyorlar.

Londra’da ödül

TAV Havalimanları Holding ile gümrüksüz mağazacılık operatörü Unifree ortaklığında kurulan ve uluslararası terminallerde Duty Free operasyonu gerçekleştiren ATÜ, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki yeni mağazalarının açılış organizasyonu ile Londra’da düzenlenen, sektörün en saygın ödüllerinin verildiği DFNI Global Awards’da, ’En İyi Yeni Mağaza Açılışı’ ödülünü aldı. ATÜ adına Genel Müdür Ersan Arcan, Türkiye’deki havalimanlarının dünyadaki Duty Free sektöründe yer alan en dinamik pazarlar arasında bulunduğuna dikkati çekti.

Trio’da sergi var

Açıldığı günden bu yana Tansa Mermerci’yle takı, Cem Sağbil’le heykel, Birsen Canbaz’la resim gibi pek çok sergiye ev sahipliği yapan Hillside-Trio, listesine özel bir fotoğraf sergisi daha ekledi. 17 Mart’ta başlayan Pecheur d’Images’dan "Trio" sergisi 30 Nisan’a kadar Hillside-Trio’da fotoğraf tutkunlarını bekliyor olacak. Deniz tutkunuysanız bu sergiyi kaçırmayın derim.
Yazarın Tüm Yazıları