Sünnet skandalı

Güncelleme Tarihi:

Sünnet skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 15:17

7 yaşındaki A.D.E.’yi sünnet ederken penisin baş kısmını kesen doktor, iddiaya göre panikleyerek çocuğu masada bırakıp kaçtı. Doktor ve hastane yönetiminden şikâyetçi olan baba, “İşin peşini bırakmayacağım. Dava açacağım” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Lokman Hekim Hastanesi’nde, sünnet operasyonu geçiren 7 yaşındaki A.D.E.’yi sünnet eden Başhekim Yardımcısı K.K.’nın, penisin baş kısmını komple kesip hastayı bırakıp kaçtığı iddia edildi. Oğlunun, genel cerrah ve plastik cerrah tarafından 1.5 saat ameliyata alındığını belirten baba Ü.E., kaçan doktor ve hastane yönetiminden şikâyetçi oldu. Hastane yönetiminin de hatayı kabul ettiğini belirten baba, yaşanan talihsiz olayı şöyle anlattı: 

OĞLUMU MASADA BIRAKTI

“Oğlumu, sünnet ettirmek üzere 24 Temmuz Çarşamba günü Sincan Lokman Hekim Hastanesi’ne götürdüm. Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda pratisyen hekim olan doktor, oğlumu sünnet yapılacak kısma götürdü. Burada anestezi uygulandı. Ben de oğlumun yanında bulunuyordum. Doktor, oğlumu sünnet ettiğinde penisinin baş kısmını komple kesti ve panikledi. Doktor, oğlumu masada bıraktı ve kaçtı. Bir süre sonra genel cerrah geldi. Kesilen parçayı solüsyon içerisine koydu.

Haberin Devamı

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Oğlumu acilen ameliyata aldılar. Genel cerrah ve plastik cerrah ameliyata girdi. Ameliyat yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve oğlum yoğun bakıma alındı. Hastane yetkilileri bize, oğlumun dört gün hastanede yatacağını söyledi ve dört gün sonunda parçanın kaynayıp kaynamayacağının tespit edileceği belirtildi. Kaynamaz ise bir ay sonra tekrar hastane tarafından ameliyat yapılacağı bildirildi. Hastane başhekimi ve müdürü gelerek ‘Biz hatamızın arkasındayız, gerekli tedavi neyse uygulamaya hazırız’ dedi.

DAVACIYIM PEŞİNİ BIRAKMAM

Hastane yönetiminin kendisine anlaşma teklif ettiğini belirten baba, “Anlaşmayacağımı söyledim. Dava açacağım. Avukatımız da biz de işin peşini bırakmayacağız” dedi. Hastane yönetimi ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!