Sünnet düğününde takı sandığı doldu doldu boşaldı

Güncelleme Tarihi:

Sünnet düğününde takı sandığı doldu doldu boşaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2006 00:00

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, oğulları 5 yaşındaki Mehmet Ozan ve 4 yaşındaki Reşat Mert’i, görkemli düğünle sünnet ettirdi. Düğünde metrelerce takı kuyruğu oluştu. Davetliler, kuyruğa girip önce anne babayı kutladı, sonra "kral koltuğu"nda oturan çocukların yanındaki takı sandığına hediyelerini bıraktılar. Dolan takı sandığı, görevlilerce sık sık çocukların arkasındaki büyük boy mavi çöp poşetine boşaltıldı.

YAKLAŞIK 2 bin kişinin davetli olduğu Kaya Ramada Otel’deki düğün için, masa ve sandalyeler beyaz ve dore kumaşlarla süslendi. Her masaya cam vazoların içinde birer canlı ayçiçeği konuldu. Nazar boncukları, yaldızlar ve mumlarla bezenen masalarda oturanların yanı sıra, "uğrayanlar"la birlikte düğüne katılanların sayısı yaklaşık 5 bini buldu. Yedi katlı sünnet pastasını Vehbi Orakçı ve eşi Şehnaz Orakçı kesti. Şehnaz Orakçı’nın kaftan görünümündeki işli kıyafeti de dikkat çekti. Düğünde içki servisi yapılmadı.

AKSU’NUN TAKILARI
/images/100/0x0/55eafddcf018fbb8f8a3e853


İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, protokol hakkını kullanıp, sırada beklemeden Mehmet Ozan ve Reşat Mert kardeşlerin takılarını sandığa attı. Elinde iki kese bulunan Aksu, basın mensuplarının görüntü almalarını engellemek için sandığın kapağını kapattı. Başka bir geceye davetli olduğunu söyleyen Aksu, kısa süre sonra İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte salondan ayrıldı.

VATAN ŞAŞMAZ SUNDU

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı düğünde, Lara, Tuğba Ekinci ve İsmail Hazar sahneye çıktı. Davetliler şarkılarla coşsa da sanatçıların "hep beraber" söyleme çağrılarına uymadılar.

BAŞKANIN ÖDEME GÜCÜ
/images/100/0x0/55eafddcf018fbb8f8a3e855

Beylikdüzü Belediyesi Basın Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamada, düğün için otele 1700 kişi üzerinden ödeme yapıldığı, sanatçıların para almadığı, toplam maliyetin 30 milyar olduğunu belirtilerek "Başkanımız bunu ödeyebilecek güçte" denildi.

Öte yandan Kaya Ramada Oteli’nde süsleme ve yemek çeşitlerine göre alkollü içki içermeyen mönüler, 41-51 Euro arasında değişiyor. Ortalama 50 Euro’dan hesaplandığında 1700 kişiye ödenmesi gereken para 167 bin 700 YTL.

MÖNÜDE İÇKİ YOK

Giriş yemeği olarak zengin mevsim zeytinyağlı tabağı sunulan mönüde, "tavuk ve mantarlı valouvent", ana yemek ise
/images/100/0x0/55eafddcf018fbb8f8a3e857
"röşti patates" ve "ıspanaklı fettucini" ile "dana emense"ydi. Vişneli ve çikolatalı yedi katlı sünnet pastası, meyveli sosla sunuldu.

Belediye, düğün bülteni yayımladı

Beylikdüzü Belediyesi, düğünü "Muhteşem Düğün, Muhteşem Protokol" başlığıyla yayımladığı bültenle duyurdu. Açıklamaya göre, Başbakan Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önceden planlanmış programları nedeniyle düğüne katılamadılar. Kutlama mesajı gönderdiler. Düğüne İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, AKP milletvekilleri İnci Özdemir, Vahit Kiler, Mustafa Açıkalın, Azmi Ateş, istanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bir çok AKP’li ilçe ve belde belediye başkanı ile AKP İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Düğün, salonlara kurulan dev sinevizyon ekranlarıyla yayımlandı. Kars Kafkas Yöresi Halk Oyunları ekibi ile Bitlis Yöresi Halk Oyunları ekibi de gösteri yaptı.

Vali Güler’in manevi evladı

1970 yılında Erzurum Horasan’da doğan Vehbi Orakçı ile İstanbul Valisi Muammer Güler’in tanışıklıkları 23 yıl öncesine dayanıyor. Güler, Horasan kaymakamlığı yaptığı dönemde, bir dağ köyü ziyaretinde Orakçı’nın elinden tutup yatılı okula kaydettirmiş. Güler, Orakçı’ya "Hayırlı evlat" Orakçı ise Güler’e "Manevi babam" diyor.

Ortaöğretimi, Erzurum’da yatılı okullarda tamamlayan Orakçı, 1995’te Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl iş hayatına atılarak, Marmara Mühendislik ve İnşaat Şirketi’ni kurdu. Evli ve iki çocuk babası Orakçı, 18 yıldır yaşadığı Beylikdüzü’ne 28 Mart 2004 seçimlerinde AKP’den başkan seçildi.

Orakçı, beldesinin sorunlarını anlatmak istediği Başbakan Tayyip Erdoğan’la Atatürk Havalimanı’nda görüşmüş ve oltu taşından özel yapılmış bir tespih hediye etmişti. Orakçı, Yeşil Vadi Festivali sırasında, kendilerine ayrılan yerden daha fazla alana yayılan ve uyarılan büfeciler tarafından yumruk ve sopayla dövülmüştü.

Orakçıya bıçak attılar

Kars Kafkas Yöresi Halk Oyunları ekibi Şeyh Şamil oyununun bir bölümünde yer alan "bıçak atma" için Vehbi Orakçı’yı sahneye davet etti. Oyun gereği, göğsüne koyulan tahta parçasıyla yere uzanan Orakçı’nın karnına yerleştirilen tahtaya, bir oyuncu, ağzıyla bıçak sapladı. Orakçı, İsmail Hazar’la halay çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!