Sümeyye Erdoğan Bayraktar: Bizi yıkmayan her şey güçlendirir

Güncelleme Tarihi:

Sümeyye Erdoğan Bayraktar: Bizi yıkmayan her şey güçlendirir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 16:42

Sümeyye Erdoğan Bayraktar: Bizi yıkmayan her şey güçlendirir

Haberin Devamı

 

Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) KADIN ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) "Geleceğe İşbaşı" projesinin birinci eğitim döneminden mezun olan genç kızlar, bugün sertifikalarını Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın elinden aldı.
KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM'in Kısıklı'daki Genel Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuştu.

"DAHA İYİ BİR DÜNYA HAYAL ETME YETENEĞİNİ KAYBETMEYELİM"
KADEM olarak kadınları cesaretlendirmek için öncü çalışmalar yapmak zorunda olduklarını söyleyen ve hayata geçirdikleri projelerden örnekler veren Bayraktar, "Bugün sertifika alacak kardeşlerimiz hem yeni bir işe hem de yeni bir hayata kapı aralayacaktır. Daha iyi bir dünya hayal etme yeteneğimizi hiç kaybetmeyelim. Hayatta hepimizin önüne çıkan engeller var. Fakat emin olun, eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa o yol bizi kolay kolay bir yere ulaştırmaz. Önemli olan bizim sürekli ve kararlı çabamızdır. Engeller gözümüzü hedeften ayırdığımız zaman aşılmaz görünür. O nedenle hedeften gözümüzü ayırmamak durumundayız. Çünkü uzak mesafelere ancak yakındaki hedeflere ulaşarak varabiliriz. Klasikleşmiş bir deyim vardır ya, bizi yıkmayan her şey güçlendirir" diye konuştu.

BAŞARI İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK GEREKLİ
"Bizim de sıkıntıların sonunda kazanacağımız çok şey var" diyen Bayraktar konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Aslolan sabır ve kararlılıkla çok çalışmak. Şöyle de düşünebiliriz; suyu düşünmek, susuzluğu gidermez. Veya ısınmak istediğimizde, odunu düşünmek işe yaramaz. Dolayısıyla insanın sadece bir şeyi düşünmesi ve sadece istemesi onu hedefe ulaştırmaz. Başarı için çok gayret, çok çalışmak gerekir. Ve yerine getirilmesi gereken şartları yerine getirmek gerekir. Ben geleceğe işbaşı projemizin genç kardeşlerimiz için önemli bir motivasyon olacağını düşünüyorum. Bizler KADEM olarak sizlerin gayretli çalışmalarınızın hep arkasındayız. Bu dayanışmayı da birlikte sürdüreceğiz, inşallah. Sizlerin başarıya ulaşmış olduğunu görmek, bizler için de motivasyon kaynağı oluyor."

19 KIZ MEZUN OLDU
KADEM, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nün ortaklığında gerçekleşen "Geleceğe İşbaşı" projesinde, 18 yaş sonrasında çocuk gençlik merkezlerinden (ÇOGEM) herhangi bir mesleki eğitim almadan ayrılmak durumunda kalan genç 19 genç kız, eğitim programının ardından sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalarını Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın elinden alan genç kızlar sevinçlerini sembolik keplerini havaya atarak kutladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!