Sülün Osmanı’ın talebesine 7 yıl 11 ay hapis!

Güncelleme Tarihi:

Sülün Osmanı’ın talebesine 7 yıl 11 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 15:00

Mahkemede kendisini “Ben Sülün Osman’ın talebesiyim. İşim gücüm insanları dolandırmak” diye tanıtan Fırat Altun 7 yıl 11 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Başka bir suçtan tutuklu bulunan Altun hakkında, bir dizi dolandırıcılık davası bulunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada gerekçeli karar 14 Haziran’da yazıldı. Anılan davada Fırat A., A.E. isimli kişiden zorla para almaya çalışmak ve tehdit suçundan yargılanıyordu.

Dava dosyasına göre Fırat A., A.E.’den parayı alamadan yakayı ele verdi. A. polisler tarafından ilk yakalandığında ise, kendisi ile aynı ismi taşıyan bir akrabasının kimlik bilgilerini verdi. Ancak gerçek kısa süre sonra anlaşılınca hakkında dava açıldı.

SÜLÜN OSMAN’IN TALEBESİYİM
Tutuklu bulunduğu cezaevinden jandarma görevlileri eşliğinde duruşmaya getirilen Fırat A.’nın bir önceki duruşmadaki savunması ise, salonda ilginç anların yaşanmasına sebep olmuştu. Fırat A. duruşma tutanağına yansıyan savunmasında “Ben Sülün Osman’ın talebesiyim. İşim gücüm insanları dolandırmak. Bu yüzden pek çok sabıkam bulunuyor. Genelde, olumsuz kişiliğe sahip insanları dolandırıyorum” dedi. Fırat A.'nın bu yöndeki savunmaları gerekçeli karara da girdi. 

7 YIL 11 AY HAPİS CEZASI
Fırat A.'yı temsilen avukatı Osman Taşdemir'in katıldığı dava duruşmasının üçüncü celsesinde SEGBİS yolu ile son savunması alınan Fırat A. hakkında mahkeme, yağma suçundan 5 yıl 10 ay, iftira suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

GALATA KULESİNİ SATIŞA ÇIKARDI!
Sülün Osman lakabı takılan Osman Ziya Sülün, 1950-60 yıllarında İstanbul'a köyden yeni gelmiş saf insanlara meydan saatlerini, tramvayları, üniversite bahçesini, Galata Kulesi'ni, Şehir Hatları Vapurlarını satmasıyla ün yapmıştı. Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalanan Sülün Osman, Yeşilçam'da bir süre figüranlık ve kostüm kiralama işi de yaptı. Sülün Osman'ın hocası ise Kumkapılı bir Rum olan Aleko'ydu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!