Sultanhisar'da dopdolu festival

Güncelleme Tarihi:

Sultanhisarda dopdolu festival
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 15:13

Sultanhisar'da dopdolu festival

Haberin Devamı

AYDIN'ın Sultanhisar İlçesi'nde başlayan 48'inci Uluslararası Sultanhisar Atça, Nysa, Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gündüz çilek yarışmaları düzenlenirken gece ise farklı sanatçılar konser verecek.

CHP'li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, 'Tarihin gizemi çileğin kokusuyla buluşuyor' sloganı ile bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Sultanhisar Atça, Nysa, Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl çok renkli olacağını söyledi. Nysa Zerafet Güzeli ve Çilek Güzeli Yarışmaları ile festival coşkusunun katlanacağını dile getiren Yıldırımkaya "48'inci Uluslararası Sultanhisar Atça, Nysa, Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali'mize herkes davetlidir. 1940'lı yıllardan günümüze kadar geleneksel olarak ve her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen festivalimiz bu yıl da çeşitli ülkelerden misafirlerini ağırlayacak. Uluslararası festivalimizin bu yılki konuk ülkeleri Ukrayna, Gürcistan ve Kuzey Osetya. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalimizde, ülkemizin çeşitli illerinden gelerek yerel ürünlerini sergileyen satış bölümleri ile panayır havasında bir festival olması amaçlanıyor" dedi.

Bu yıl 48'incisi düzenlenen festivalin 16 Mayıs'ta Sultanhisar ve Atça'da kurulacak satış yeri ve sergilerin açılmasıyla başladığını kaydeden Yıldırımkaya "19 Mayıs 2017 Cuma günü saat 16.30'da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan resmi açılış töreninde, Sultanhisar'ın en iyi çileklerinin yarıştığı çilek yetiştiriciliği yarışması yapılacak. Sultanhisar ve Atça'da yerli ve yabancı grupların halkoyunları gösterileri ve Moğolistan Akrobasi Grubu gösterileri ile devam edecek. 20 Mayıs Cumartesi Sultanhisar Cumhuriyet Meydanı'nda yerli ve yabancı halkoyunları ve Nysa Zarafet Güzeli yarışması ile başlayacak gecede, Tarık Mengüç ve Aleyna Tilki'nin sahne alacağı halk konseri festivale renk katacak. 21 Mayıs Pazar günü Malgaç Mustafa Mahalle Muhtarlığı'nın tertiplediği ve festivalimiz kapsamında Atça Arena'da saat 10.00'da geleneksel boğa güreşi ile başlayacak olan final gününde saat 20.00'de Atça Cumhuriyet Meydanı'nda çilek güzeli seçilerek, Pelin Elitez, Ufuk Yıldırım ve Simge'nin sahne alacağı halk konseri ile festivalimiz son bulacak" dedi.

Burhan CEYHAN/SULTANHİSAR (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!