Sultangazi’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Sultangazi’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 18:30

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 92. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI; SULTANGAZİ’DE COŞKUYLA KUTLANDI. DÜN SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYAN KUTLAMALAR BUGÜN DE DEVAM ETTİ.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü kutlamaları; Sultangazi’de coşkuyla kutlandı. Dün sabah saatlerinde başlayan kutlamalar bugün de devam etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yurt genelinde, KKTC’de ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Sultangazi’de de coşkuyla kutlandı. İlçede kutlamalar dün Hükümet Konağı önünde çelenk koyma töreniyle başladı. Buradaki törene Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Kurmay Albay İsmail Kucak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla sona erdi.
Kutlamalar kapsamında bugün ise İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz Cumhuriyet Bayramı tebriklerini makamında kabul etti. Daha sonra ise Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’ne taşındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Cumhuriyet İlkokulu’nun Mehteran Grubu gösterisi sunduğu kutlamalarda öğrenciler, “Akdeniz’e Doğru” ve “Cumhuriyet” isimli şiirleri okudu. Öğretmenlerden oluşan müzik grubu sahne alarak sevilen şarkıları seslendirdi. Etkinliklere 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri halk oyunlarıyla katılırken İBB taekwondo branşı sporcuları da bir gösteri sundu. Etkinliklerde ayrıca “Cumhuriyet Bayramı” slayt sunumu da yapıldı.
Törenlerinin ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçe protokolünü ve öğretmenleri yemekte ağırladı. Sultangazi Belediye Binasında verilen yemekte konuşan Başkan Altunay, “Cumhuriyetimiz’ in kuruluşunun 92.yılını kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
Dönemin tüm imkansızlıklarına rağmen inançla verilen zorlu mücadelelerin ardından Cumhuriyetin kurulduğunu ifade eden Başkan Altunay, “Cumhuriyetin değerleri; bizleri özgürlükler ile adalet ile demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur” dedi.
Konuşmasında birlik ve kardeşlik mesajları veren Başkan Altunay, şunları söyledi:
“Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz, Cumhuriyet’in anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin 92 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!