Sultandağı ve Emirdağ'da denetim

Güncelleme Tarihi:

Sultandağı ve Emirdağda denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 16:44

Sultandağı ve Emirdağ'da denetim

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sultandağı ve Emirdağ ilçelerinde güvenlik güçleri tarafından denetim ve kontroller yapıldı.

Güvenlik güçleri ve diğer kurumlarla işbirliği içerisinde 15- 16 Eylül tarihlerinde Sultandağı'ndaki 4, Emirdağ'daki 1 içkili umuma açık yerde denetim ve kontroller yapıldı. Arama ve kontroller esnasında yaklaşık 10 litre kaçak içki ele geçirildi. İşletme sahiplerine 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan adli işlem başlatılarak 1242 TL idari para cezası uygulandı.

Adli makamlar tarafından cezaevi firarisi, silahla yağma, yaralama gibi 21 ayrı suçtan aranan S.G. ile borçlunun ödeme şartını ihlal suçundan arandığı tespit edilen M.Ç. yakalandı.

Defterdarlık tarafından 1 işletmeye Vergi Usul Kanunu'na muhalefetten 1050 lira para cezası uygulandı. 'Konsomatris' çalıştırdığı, işletmede tütün mamulü tüketilmesine izin verdiği ve kimlik bildiriminde bulunmadığı tespit edilen içkili lokanta sahibi hakkında da idari işlem yapıldı.

Uygulamada 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 4 sürücüye 3716 TL para cezası uygulanırken, 2 araç ve sürücü trafikten men edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!