Sultan Alparslan Koleji’nde Seçim

Güncelleme Tarihi:

Sultan Alparslan Koleji’nde Seçim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 15:20

SULTAN ALPARSLAN KOLEJİ’NDE SEÇİM

Kars Sultan Alparslan Eğitim Kurumları öğrencileri, “Okul Öğrenci Temsilcisini” seçti. 9 adayın katıldığı seçim, gerçek bir seçim havasında geçti.
Okul Öğrenci Meclisi Başkan adayları, öğrencilere seçim öncesi ilginç vaatlerde bulundular. Kantinden indirimli alışveriş, sportif faaliyetlerin ön planda olması, ücretsiz geziler verilen vaatler arasında yer aldı. Adayların kendilerini tanıtmalarının ardından oy verme işlemine başlandı.
Önce İlkokul öğrencileri, sonra Ortaokul öğrencileri oy pusulalarını alarak, seçtiği adayın altındaki “evet” yazılı bölüme mühür bastılar. Öğrencilerin adayları iyi tanımaları için oy pusulasında adayların fotoğrafları da yer aldı.
Yapılan seçim sonrasında 5A Sınıfı öğrencisi Şevin Kübra Kan, 167 oy alarak Okul Öğrenci Meclis Başkanı olurken, 7 - B Sınıfından Muhammet Oruçoğulları 117 oy alarak Okul Öğrenci Meclis Başkan Yardımcılığına seçildi.
Seçimle ilgili açıklama yapan Okul Müdür Yardımcısı Zafer Bektaş, “Son yıllarda okullarda yapılan, Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimleri öğrencilerimizde “Demokrasi Kültürünün” yerleşmesi adına çok yararlı oldu. Oy vererek yöneticisini seçme, aday olma, çoğunluğun görüşüne saygı duyma, farklı düşüncelerin olabildiğinin farkında olma demokrasi adına en büyük kazanımımızdır. Çocuklarımız küçük yaşlarda bu değerlerimizi öğreniyorlar. Gelecek adına yönetime katılmada bilinçli bir birey olarak yetişiyorlar. Seçimlerin en güzel yönü de karşındaki bireyi olduğu gibi kabul etmektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!