Süleymanpaşa'nın Dosteli Konuk Evi törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşanın Dosteli Konuk Evi törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 15:49

Süleymanpaşa'nın Dosteli Konuk Evi törenle açıldı

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşların barınma sorununu kalıcı olarak çözmek amacıyla hayata geçirilen Dosteli Konuk Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Süleymanpaşa Otogarı yanında konuşlandırılan ve modüler yapıda olan Dost Eli Konuk Evi'nin açılış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, vatandaşlar katıldı.

EŞKİNAT: SOSYAL KAMPUSUMUZU DÖNEM SONUNA KADAR HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Aslında bugün çok gururlu olduğumuz bir gün. Çünkü daha yola çıkarken, 'Komşusu açken tok yatılmaz,' diyerek ilk iş olarak aş evimizi açmıştık. Bugün de 'Dünyada mekân, ahirette iman' diyerek, biz evlerimizde sıcak yataklarda yatarken çeşitli nedenlerle sokakta kalan vatandaşlarımıza bir barınak, bir sıcak yuva sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu da bizim 'Dosteli Konuk Evi'miz. Büyüyerek devam edecek ve bir kampüs haline gelecek. Önümüzdeki aylarda 'Pembe Ev'imizi de açacağız bir başka ortamda. Daha sonra bunların hepsini bir araya getirerek içerisinde aşevi de olan bir sosyal kampüsü bu dönem sonuna kadar hayata geçireceğiz. Bu hizmetin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ALBAYRAK: BU PROJE YATIRIM YAPMAK İSTEYEN DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEKTİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi'nin diğer belediyeler için örnek projeler hayata geçirdiğini vurguladı. Albayrak, "Süleymanpaşa Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı her atılım gibi bugün 'Dosteli Konuk Evi'nin de bilgilendirmesini aldık. Ekrem Bey'in en büyük başarılarından birisi de, hem Süleymanpaşa ruhunu meydana getiriyor, hem de Süleymanpaşa'yı uluslararası alanda ve yurtdışında tanıtıyor. Biz onunla gurur duyuyoruz. Bunu bir iltifat olarak kabul etmeyin bu gerçeğin ta kendisidir. Bu proje bir örnektir. Yatırım yapmak isteyen diğer yöneticilere mesajdır bu projeler. İçerisini gezerken de gördüm, son derece beğendim. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, konuşmaların ardından, kurdele kesimi ve davetliler tarafından Dosteli Konuk Evi'nin incelenmesi ile son buldu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!