Süleymanpaşa'da çocuklardan Anneler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşada çocuklardan Anneler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 12:08

Süleymanpaşa'da çocuklardan Anneler Günü etkinliği

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa ilçe Belediyesi bünyesinde kurulan ve 8 bini aşan üye sayısıyla Trakya’nın en büyük çocuk topluluğu olan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü, Anneler Günü dolayısıyla muhteşem bir kutlama organize etti.

Süleymanpaşa Çocuk Kulübü tarafından organize edilen etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Belediye Meclis Üyeleri, basın mensupları, Çocuk Kulübü üyesi 150’den fazla çocuk ve anne-babaları da ilgi gösterdi. Kutlama etkinliklerinin açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptı.

“BİR ANNE DÜNYAYI DEĞİŞTİRME GÜCÜNE SAHİPTİR”

Eşkinat, “Her birimizi bir anne dünyaya getirdi. Annelerimiz bizim için çok önemli. Bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü de bir anne dünyaya getirdi ve o Atatürk dünyayı değiştirdi. Aslında bir anne tüm dünyayı değiştirme gücüne sahiptir. Bu sebeple köylerimize Atatürk heykellerinin yanı sıra Zübeyde Hanım anıtları da dikiyoruz. Bugün Anneler Günü. Her şey onların eseri. Onlara ne kadar teşekkür etsek az. Onlara böyle bir kutlama etkinliği ile teşekkür etmek, gönüllerini almak istedik,” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA ÖZEL ÖNEM GÖSTERİYORUZ”

Belediye olarak çocukları önemsediklerini dile getiren Eşkinat, “Biz belediye olarak çocuklarımıza özel bir önem gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki her şey çocukla başlıyor. Onlara yaptığımız her yatırımı kendi geleceğimize yapılmış sayıyoruz. Süleymanpaşa Çocuk Kulübü 8 bin üyeyi geçti. Her biri bizim evladımız. Onlara sanattan teknolojiye, spordan kültüre her alanda çeşitli eğitimler vererek donanımlı bireyler haline gelmeleri için çalışıyoruz. Çocuk Kulübümüz için şu anda içinde bulunduğumuz alanı tahsis ettik. Bu alanda bu yaz önemli etkinlikler düzenleyeceğiz. Yazlık sinema ile çocuklarımızı tanıştıracağız. Yine bu geniş alanda çocuklarımız özgürce oyunlar oynayacak, eve hapsolmayacaklar. Onlar bizim her şeyimiz,” açıklamasında bulundu.

“BABALAR GÜNÜ İÇİN DE ÖZEL SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK”

Sözlerini babaları da unutmadıklarını söyleyerek noktalayan Eşkinat şunları söyledi: “Ayrıca Anneler Günü’nü kutlarken, babaları da unutmadığımızı belirtmek istiyorum. Babalar Günü için özel sürprizlerimiz olacak. Baba-çocuk kampı gibi çok farklı etkinlikler planlıyoruz. Bizi izlemeye devam edin. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, herkese sağlık ve esenlik diliyorum.”

GÖSTERİ VE KONSERLER ETKİNLİĞE RENK KATTI

Eşkinat’ın konuşmasının ardından başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında; Süleymanpaşa Belediyesi Rodosto Halk Dansları Topluluğu, Doğa Koleji Jimnastik Topluluğu ve Aden Koleji Dans Topluluğu gösterileri, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Çocuk ve Gençlik Korosu ile Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Orkestrası konserlerinin yanı sıra Mutlugiller Müzikali gösterimi gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR ATÖLYELER VE YARIŞMALARLA  EĞLENCE DOLU BİR HAFTA SONU GEÇİRDİ

Gösterilerin dışında halat çekme, sandalye kapmaca, balon patlatma, kaşıkla yumurta taşıma, çuval yarışı, Survivor parkuru gibi yarışmalar ve yüz boyama, takı tasarımı, çerçeve yapımı, sosis balon, çiçek ekimi atölyeleri gibi etkinliklerle çocuklar eğlence dolu bir hafta sonu etkinliğini anneleri ile paylaşma mutluluğu yaşadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!