Süleymanpaşa Belediyesi Karacamuratlıların Ata özlemini dindirdi

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşa Belediyesi Karacamuratlıların Ata özlemini dindirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 11:39

Süleymanpaşa Belediyesi Karacamuratlıların Ata özlemini dindirdi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'da Süleymanpaşa Belediyesi, mahalleye dönüşen köylerde meydan düzenlemelerini hayata geçirmeye ve Atatürk anıtlarını yerleştirmeye devam ediyor. Karacakılavuz, Semetli ve Naip’ten sonra Doğruk Karacamurat Mahallesi de 13 Kasım Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünde gerçek boyutlarındaki Atatürk anıtına kavuştu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, mahalleden dönüşen köyleri Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’le kavuşturmaya devam ediyor. Daha önce Karacakılavuz, Semetli ve Naip Mahalleleri’nde yapılan köy meydanı düzenlemeleri ve Atatürk anıtı yerleştirilmesi projesinin yeni durağı Doğruk Karacamurat Mahallesi oldu. 13 Kasım Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü ile aynı gün açılışı yapılan Atatürk Anıtı ve meydan düzenlemesinin açılış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Doğruk Karacamurat Mahallesi Muhtarı Cengiz Tiraki, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşla mahalle sakinleri katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti.

Mahalle Muhtarı Cengiz Tiraki, meydan düzenlemesini ve Atatürk Anıtı’nı mahalleye kazandıran Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a teşekkür etti. Tiraki’nin ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, mahalleden dönüşen köylerin tüzel kişiliklerinin ve köy mallarının geri kazandırılması gerektiği vurgusunu yinelediği konuşmasında şunları söyledi:

"Köylerimizin, okulları kapansa bile, imamlarla beraber öğretmenlere ihtiyacı vardır. Atanamayan binlerce öğretmenlerimiz, okul olmasa bile köylerde görevlendirilmeli ve çocuklarımıza okul dışında katkı vermelidir. Sadece çocuklarımızın değil, köyün ihtiyacı olan bilgi ve donanım konusunda en büyük yardımcı ve destekçi, Cumhuriyet tarihinden bu yana şerefli Türk öğretmeni olmalıdır. Bütün açılışlarımızda gazilerimiz bizi yalnız bırakmıyor. Onlar bizim bu ülkeyi borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını temsil ettikleri için bizler için çok değerliler. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Atatürk anıtlarımız, her köyde meydan düzenlemelerimiz tamamlanıncaya kadar bizim programımızdır. Bu anıtlar, varlığımızın, birliğimizin ve bütünlüğümüzün bir simgesidir. Aynı zamanda köy kavramının varlığını sürdürmesi gerektiği inancımızın bir tecellisidir.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yaptığı konuşmasında, “Vatanını en çok sevenler, ona en çok hizmet edenlerdir. Biz göreve geldiğimizden bu yana görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ben önce Ekrem Başkan gibi bir başkanı seçerek göreve getirdiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ekrem Bey’in Tekirdağ için harcadığı çabayı takdirle ve hayranlıkla izliyorum. Daha önce de söyledim, heykelin maddi değeri önemli değil ama manevi değerini karşılayacak, bu fikirleri satın alacak bir bütçe dünya üzerinde bulunmuyor. Ben bu heykelin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat ve arkadaşlarına, bu heyecanı bizimle birlikte yaşayan ve burada olan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Heykeli ve meydan düzenlemesinin açılışı, bando eşliğinde gerçekleştirildi. Eşkinat, Atatürk Anıtı’nı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ve Muhtar Tiraki’nin yanı sıra Karacamurat Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla birlikte açtı. Açılış töreni anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve ikramlarla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!