Süleymaniye Camii derhal yıkılmalı, otopark yapılmalıdır

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

BU Süleymaniye Camii çok rahatsızlık vermeye başladı.

Ne o öyle şehrin en kalabalık yerinde kocaman dikiliyor?

Bizim otoparka ihtiyacımız var.

Tarihi yarımada, tarihi yarımada diye bir şey tutturmuşlar. Halbuki bizim orada işyerlerimiz var. Otomobillerimiz, kamyonlarımız var. Nereye park edeceğiz onları?

Yoksa siz, tarih tarih diye bizi işimizden etmek, Allah korusun, memlekete döviz kazandıran, sayısız insanın ekmek kapısı olan işyerlerimizi batırmak mı istiyorsunuz?

Eminönü, Sultanahmet ve Süleymaniye'de içlerinde iş yaptığımız modern işhanları hariç bütün binalar yıkılmalı, otopark yapılmalıdır.

Birisi kalkmış aklınca alay etmişti, ‘‘Ayasofya'yı da yıkalım, otopark yapalım’’ demişti. Orayı yıksak ne olacak? Küçücük bina. Arsasına ne kadar araba sığabilir ki? Kimsenin aklına Süleymaniye Camii ile Topkapı Sarayı'nın gelmemiş olmasına şaşarım.

Bu iki eski bina çok geniş bir alanı kaplamaktadır. Bunların derhal yıkılması, çok katlı birer otopark haline getirilmesi gerekmektedir.

* * *

Bu yazdıklarım, biliyorum, okuyana çok soğuk, basmakalıp bir espri gibi gelecek.

Ama farkında değil misiniz?

Bu noktaya doğru gidiyoruz.

İstanbullular, biraz sesinizi çıkarın!

Artık ikiyüzlülük yapmayalım. Dedelerimizin mirası diye övünmeye gelince kimseyi susturmaya imkan yok. Ama o mirası yıkıp yerine otopark yapanlar gökyüzünden paraşütle inmiyor. Onlar içimizde.

İstanbullular, otopark mı istiyorsunuz, Süleymaniye'yi mi?

Sesinizi çıkarın!

Yazarın Tüm Yazıları