Sular altında kalan çiftlikte tavuklar telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Sular altında kalan çiftlikte tavuklar telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 15:53

Adana'da, son günlerdeki sağanak ve kar sularının erimesiyle meydana gelen taşkın nedeniyle dere yatağında bulunan bir çiftlikteki tavukların çoğu telef oldu.

Haberin Devamı

Merkez Çukurova ilçesi Salbaş Mahallesi'nde, Hüseyin Işıkkutu'ya ait yaklaşık bin 300 tavuğun bulunduğu çiftlik, son günlerdeki sağanaklar ve kar sularının erimesiyle oluşan taşkın nedeniyle sular altında kaldı. Çiftlikteki tavukların çoğu selde telef oldu. 

Çiftlik sahibi Işıkkutu, durumu Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerine bildirdi. DSİ'ye ait iş makineleriyle bölgeye gelen ekipler, çiftliğe ulaşmak için çalışma başlattı. Ekipler, çiftliğe giden yolun bulunduğu alanı kayalarla doldurarak, su altında kalan kümeslerdeki canlı tavuklara ulaşmaya çalışıyor.

Öte yandan, çiftlikteki bir köpeğin de sel sularına kapılarak telef olduğu öğrenildi.

Bölgedeki bazı tarlalar, bahçeler ve seralar da sel sularından etkilendi.

"HALA KÜMESLERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Haberin Devamı

Hüseyin Işıkkutu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zararının büyük olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bin 300 tavuğum vardı. Bunların kaç tanesinin sağ, kaç tanesinin ölü olduğunu bilemiyorum. Hala kümeslere ulaşmaya çalışıyoruz. Sağ olsun DSİ geldi bize yardım ediyor ama ne zaman gireceğiz, oraya ne zaman ulaşacağız onu da bilemiyorum. Telef sayısı çok, inşallah kalanları kurtarmaya çalışıyoruz."

Tarlaların da sel nedeniyle zarar gördüğünü anlatan Işıkkutu, "Bir metreyi aşkın taşkın oldu, bizim çiftliği geldi vurdu. Zararımız büyük. Yetkililer görüp de bu zararla ilgili yardımları olursa memnun olacağız. Selin olduğu anda çiftliğe girmiştik, yaşayan bazı tavuklar vardı ama çoğu ölmüştü." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!