Şükür kavuşturana

Tarih 5 Ocak 2008’di sizlerden ayrılalı. Ben çooook özledim. Çoook seçici olduğum için de bu güne kadar bekledim.

Haberin Devamı

Nihayet sizlerle birlikteyim. Hem de bir türlü kopamadığım ve çooook şeyler borçlu olduğum her zaman minnet duyduğum Doğan Grubu’nda ve bana göre Türk Basın Hayatının Amiral Gemisi Hürriyet’deyim. Çocukluğumda evime ilk giren gazetemdeyim. 20’li yaşlarda yazı yazdığım haber peşinde koştuğum büyük aşkımlayım. Kısmetse bundan böyle çarşamba, cumartesi ve pazar sizlerle bu köşede Hürriyet Ege’de buluşacağız.Ustam Fikret Ercan, Türk Medyasında bir fenomen Ertuğrul Özkök ve genç jenerasyonun istikbali parlak yıldızlarından Hürriyet Ege temsilcisi Deniz Sipahi ve idolüm dostum Yılmaz Özdil ile Amiral Gemisi Hürriyet’in kamaralarından birinde sizlere yeniden ‘merhaba’ demek  içimi ısıtıyor. Tabi yıllar sonra doğduğum büyüdüğüm ve büyük bir sevdayla bağlı olduğum canım İzmirimden yazmak ise ayrı bir keyif. Ayrıca yurt içi, yurt dışı neredeyse gezmediğim yer kalmadı. Kısmetse bu  anılarımı da  ‘Hürriyet Seyahat Eki’nde sizlerle paylaşacağım.  Kısacası şükür kavuşturana. Yemek, seyahat, moda, film, konser, dizi,  İzmir ve İzmirlilerin sorunları, sosyete, magazin, dedikodu kısacası yasamın içinde ne varsa bu köşede olacak. Ha bir de Nostalji.

Haberin Devamı

Alaturka Show geliyor

Emel Sayın’ Muazzez Abacı ve Seçil Heper’in  sahnelerdeki dev beraberliğini ve başarılarını duymayanınız kalmamıştır. İşte bu muhteşem üçlüyü bir araya getirmeyi başaran süper bir insan İzmirli  bir eğitimci  fizik  öğretmeni Sinan Kuzucu. Sinan şimdi de bu üçlüye Ahmet Özhan ve Sibel Can’ı da katarak ‘Alaturka Show’adı altında yeni bir gösterime yelken açacak. İlk gala İstanbul Maslak TIM’de gerçekleşecek.
Yalnız ufak bir sorun Can’ın ekstra tarihleri. Sibel ayarlayamazsa ve fedakarlık yapmazsa adaylar arasında Güney Afrika’da yaşayan Yüksel Uzel ve Ebru Gündeş var. Ama Sibel’in böylesine muhteşem bir tablodan vazgeçeceğini hiç sanmıyorum.

Evler kokuyor sinekler pike yapıyor

Evim limanın karşısında. Bütün yaz balkonda bok kokusundan oturamadık. Yalnız ben mi bütün Kordon’da, Karşıyaka ve Güzelyalı’da evleri olanlar o canım manzaradan, püfür püfür esen imbattan yoksun evlerinin içine hapsolmak zorunda kaldılar. Sesimizi çıkarmadık. Çünkü hayli geniş olan ailemden 48 oy gitti İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na. Yani ‘kendim ettim kendim buldum’durumu. Amma evimi, bütün plazada bulunan daireleri ve kordondaki pek çok evi sinekler basınca bastım feryadı. İmdadıma sağolsun Yeniasır’dan Fatih Şendil yetişti. Ardından da başkanın basın danışmanı Reşat Yörük ve Çevre Koruma Başkanı Yıldız Yılmaz. Fakat bir türlü başedemedik. Kimine göre kirlenmeye başlayan limandan geliyor ve mikrop taşıyor. Kimine göre bitki biti, yağmur sonrası ortaya çıkıyor. Aslında İzmir’in sorunu bit ve sinek değil tabi. Yaşanılan o kadar çok sıkıntı var ki, sırası geldikçe değineceğim. Artistlik yapan show yıldızı olan başkanlardan da söz edeceğim ama sonuca ulaşmasak da  Reşat Yörük gibi görevini canla başla yapanlara da tabi ki teşekkür de edecegim. Bugünlük bu kadar kısmetse yarın buluşmak üzere.

Haberin Devamı

Hey gidi Esengül

Benim jenerasyonum rahmetli Esengül’ü çok iyi tanır. Aslında 1973 yılında çıkardığı satış rekoru kırdığı ‘Taht kurmuşsun kalbime’ adlı sarkıyı günümüzde bilmeyen yoktur. Son Popstar Alaturka’dan tanıdığımız Mehtap da okumuştu. Esengül İzmir ve İzmir’lileri çok severdi. Büyük Efes Meyhanesi’nde çalıştığı sırada o zamanlar çalıştığım Haftasonu Gazetesi’ne bir röportaj yapmıştım kendisiyle. Şu an rahmetli olan o tarihlerde Yeliz’le nişanlı olduğu halde Esengül’le de aşk yaşayan Tayfun Kalkavan’la çıkıyordu.
Hiç yalanı dolanı yoktu
Sabah akşam şoförü başta olmak üzere tüm sazlarını toplar otelin köşesindeki kumru satan büfede garibanlarla İzmir kumrusu yemeğe bayılırdı. Bir gün bana  yaşadığı bir olayı anlattı. İlk albümü çıktığında yapımcısı aramış. Unkapanına çağırmış. Gidecek parası yokmuş. Buna karşın çevresinde üzerine istediği miktarı yazabileceği çekler kesebilecek altına araba alabilecek iş adamı doluymuş. Oturduğu Kurtuluşdan Unkapanı’na yürüyerek gitmiş. Esengül tabiri caiz ise delikanlı kadınlardan dı. Hiç yalanı dolanı  yoktu. O nedenle de anlattıklarına gönülden inandim. Şimdi bakıyorum da iki şarkılık single için sponsor ayağına lüks otel odalarında buluşanlar sayamıyacağım kadar çooook.

Haberin Devamı

İstanbulluların İzmir çıkarması

İkisi de dostum. Biri can dostum uluslarası koreograf, mankenlik ajansı patronu, benim basın dünyasına kazandırdığım Life Stile yazarlarından. Pek çok ünlü mankeni dizilere kazandıran bir şöhret fabrikatörü Uğurkan Erez. Bildiğiniz üzere o artık bir İzmirli. Şimdiler de Uğurkan can dostu ve İzmirlilerin iftihar ettigi modacı sevgili arkadaşım Ertan Kayıtkent ve Özgür Cıngıllıoğlu ile birlikte çok şık bir café-bar açtı. Alsancak’da Adı A La Moda. Diğeri ise diş doktoru, modacı, Turkiye’de ‘Tıpa Tıp Show’ adlı animasyon gurubunun yaratıcısı, yine benim yazılı basına kazandırdığım bir başka Life Still yazarı.  Bizim ailenin ‘Abey’i. Besim Kazodo. O da İzmir’in  eğlence ve yemek sektöründe  zirvedeki bir markası Lavanta’nn başında artık. İzmir eğlence hayatına iyi bir çıkartma yapan bu iki İstanbulluyu yalnız bırakmayın.

Ben olsaydım!

Haberin Devamı

Bu hafta sonu;
‘Acı Aşk’ adlı filme gider, Reyhan’da elmalı tarçınlı çayımı, yudumlar, Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde yeni açılan Sultanahmet Köftecisi’nde karnımı doyurur, Rouge’de barda mohito ve sıcak şarap içerdim

Nokta

Dostlar ikrardan sarhoş, düşmanlar inkardan...

Yazarın Tüm Yazıları