Şükrü Saracoğlu Aziz Yıldırım Stadyumu olmalı

‘Kartal Gol Gol’ başlıklı yazımda Beşiktaş-Fenerbahçe maçındaki Beşiktaş izleyicisinin performansını övmüştüm. Bu yazıma, Fenerli okurlarımdan şöyle bir tepki geldi:

‘Sen gel de, bir Şükrü Saracoğlu’ndaki performansı gör!’

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’nda çok kısa süre önce maç izlemiştim ama yine de okurların önerisini kulak arkasına atmayıp, PSV Eindhoven maçına gittim. Mükemmel bir maçtı. Fenerbahçe PSV’yi ezdi geçti. Ama Fener izleyicisinin heyecanı, maçın hiçbir anında Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki Beşiktaş izleyicisinin heyecanına ulaşamadı..

Bu arada, maç devam ederken, tıka basa dolu Saracoğlu’nu, benim de içinde bulunduğum locaları bir kez daha ayrıntılı inceledim. Fenerbahçeliler Saracoğlu stadyumu ile ne kadar övünseler az! Bu stadyumda maç izlemek gerçekten büyük keyif.. Aziz Yıldırım’ı, bir Galatasaraylı olarak takdir etmemem olanaksız..

Aziz Yıldırım Fenerbahçe’yi hem borçsuz gül bahçesine çevirdi, hem Türkiye’ye Avrupa atmosferinde bir stadyum kazandırdı, hem de markalı ürün satışında Fenerium’ları ciddi birer cazibe merkez haline getirdi.

Bir Galatasaraylı olarak Saracoğlu stadyumuna bakarak ‘Ah Ah’ diye iç geçiriyorsam, Fenerbahçeliler kesinlikle Aziz Yıldırım’ın herkelini dikmeli.. Hatta belki de Saracoğlu Stadyumu’nun adını Aziz Yıldırım olarak değiştirmeli..

Saracoğlu Fenerbahçe’nin kurucusu olabilir, saygı duymak gerekir.. Aziz Yıldırım da geleceğe taşıyanı.. Daha da fazla saygıyı hakediyor..

Büyüksün Sezen

Ali Saydam, pazar gecesi Sunset’te Arın Dörtok’la dünyaevine girdi.. Ali Saydam davetlerinin başköşe konuklarından Sezen Aksu da oradaydı. Neşesiyle, esprileriyle her zamanki gibi herkesi kırdı geçirdi. Bütün gece yerinde duramadı.

Bülent’in söylediği Sezen Aksu şarkılarına yerinde eşlik etti. Hatta bir ara da sahneye çıkıp, Sibel Can’a verdiği şarkıyı seslendirdi. Sıra ikinci şarkıya geldiğinde ise Sezen Aksu herkesi şaşırttı: ’Ali Saydam için söylüyorum’ dedi:

‘Melike Demirağ’dan Arkadaş.’

Söyledi.. Büyük duygular içinde.. O söylerken bir kez daha ‘Büyüksün sen Sezen’ dedim.. Büyüksün. Gerçekten ruhumuzun kumandaları senin elinde.. Ve asla kompleks yaparak ruhlarımıza ihanet etmiyorsun. Büyüksün Sezen!

Not: Düğüne Marka Reklam Ajansı’nın deli dahisi Hulusi Derici de katıldı. Ve birbuçuk şarkı söyledi. Hem de Sezen Aksu’nun arkasından.. İnanamadım. Derici’nin hem sesi, hem yorumu çok güzeldi.. Derici neymiş de, haberimiz yokmuş!

Bu akşam Kanal D’deyim

Bu akşam Kanal D’de ‘Bu Toprağın Türküsü’ başlıyor.. Canlı canlı.. Biraz heyecanlıyım. Jüri üyesiyim ya! Sunucu Beyaz.. Jüri üyeleri ben, Arif Sağ, Pakize Suda ve Levent Kırca..

Bu akşam ilk bölümde, 13 esas potansiyel türkü starını tanıyacaksınız. Teker teker çıkıp birbirinden güzel türküleri söyleyecekler. Bu akşam aynı zamanda jüri elemelerinde ‘esas yarışmacı olsun mu olmasın mı’ diye karar verilemeyen üç de yedek yarışmacı var. Onlar da görücüye çıkıp birer türkü söyleyecekler..

Biz jüri üyeleri de bu üç kişiyi sizlerin önünde eleştireceğiz. Daha sonra top size yani ‘halk jürisi’ne geçecek ve üç yarışmacıdan birini, oylarınızla 14 hafta sürecek yarışmanın esas yarışmacısı yapacaksınız..

Heyecanlı olacak yani.. Bu gece saat 22.00’de.. Ekran başında olun.. Her hafta salı günü bir önceki programın kulisinde neler oldu, neler bitti burada sizinle paylaşacağım..
Yazarın Tüm Yazıları