Suikast davası sanığı Tuğgeneral Sönmezateş, Adil Öksüz için iki ismi işaret etti (4)

Güncelleme Tarihi:

Suikast davası sanığı Tuğgeneral Sönmezateş, Adil Öksüz için iki ismi işaret etti (4)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 19:10

Suikast davası sanığı Tuğgeneral Sönmezateş, Adil Öksüz için iki ismi işaret etti (4)

Haberin Devamı

'BİZİ İKAZ EDEN OLMADI'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına, verilen kısa aradan sonra devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklardan Pilot Albay Zeki Göçmen, Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kamera kayıtlarından, pistte brifing yapmadıklarının ortaya çıktığını söyledi. Zeki Göçmen ayrıca helikopterle Marmaris'e doğru havalandıktan sonra, devletin hiçbir otoritesinin kendilerine yanlış yaptıklarına dair bir ikazda bulunmadığını da ileri sürdü.
Zamanın İzmir Kara Havacılık Alayı Komutanı Albay Murat Dağlı ise "Dosyada ölüm saatleri ve protokol saatleri değiştirilmiş. 112 kayıtlarını incelediğimiz zaman yüzde 60'a yakını çözümlenmemiş, tekrar eden kayıtlar da var. Kelimesi kelimesine aynı. Yarım saat sonra aynı kayıtlar olmuş. Ayrıca radar kayıtları incelenmiş. Bilirkişi yüksek irtifada uçtuğumuzu söylemiş. Biz de zaten söyledik yüksek irtifada uçtuğumuzu. Bu nedenle bunların hepsi radar kayıtlarında olması lazım. Askeri hat üzerinden ben o gece hiç kimseyle görüşmedim" dedi.
'BİLİRKİŞİ RAPORLARINI DİKKATE ALMIYORUM'
Sanık askerlerden özel kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay da bilirkişi raporlarını şüpheli bulduğu için dikkate almadığını söyledi. Özay, "Kriminoloji raporunda, bilinçli olarak delil oluşturma mahiyetinde kuvvetli bir şüpheye sahibim" dedi. Mustafa Serdar Özay, Marmaris'te olay sırasında havada helikopteri çeken cep telefonunu kullanan kişinin de bulunmasını ve cihazın incelenmesini talep etti. Yüzbaşı Ali Aktürk de 15 Temmuz gecesi Turban Oteli'nde konaklayan misafirlerin hepsinin, mümkün değilse yabancı turistlerin de içerisinde olacağı bir grubun ifadelerinin alınmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, duruşmayı yarın devam edilmek üzere erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!