Sude'nin hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Sudenin hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 11:31

Sude'nin hayali gerçek oldu

Haberin Devamı

DENİZLİ'de yaşayan serebral palsi hastası 9 yaşındaki Sude Çetin, Pamukkale Belediyesi'nin yardımıyla engelli bebek arabasına kavuştu. 2.5 yıldır aracı bekleyen Sude'yi evinde ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, aileye beklenen hediyeyi teslim etti.
Pamukkale İlçesi'nin Topraklık Mahallesi'nde yaşayan, doğum sırasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı engelli dünyaya gelen serebral palsi hastası 9 yaşındaki Sude Çetin'e, Pamukkale Belediyesi yardım elini uzattı. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Sude Çetin'i evinde ziyaret ederek, engelli bebek arabası hediye etti.
Anne Özlem Çetin, 2.5 yıldır engelli bebek arabası için birçok yere başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını söyledi. Hediyesi için Gürlesin'e teşekkür eden Anne Çetin, "Çocuğumuzun tedavisi için sürekli İzmir'e gidip geliyoruz. Daha önce yaşadığımız ilçede, bize Pamukkale Belediyesi'nin yaptığı hiçbir destek sağlanmadı. Bebek arabası birçok aile için çok da önemli olmayabilir ancak bizim için büyük anlam ifade ediyor. Çocuğumu ve beni sevindirdiği için Pamukkale Belediyemizde, başkanım Hüseyin Gürlesin'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise anne Özlem Çetin'in dışarıda kızını daha rahat gezdirebilmesi, sosyal yaşama kolay adapte olabilmesi açısından engelli bebek arabasının aile için büyük önem taşıdığını belirtti. Gürlesin, "Ailemizin diğer ailelerimize örnek olmasını istiyoruz. Sude gibi farklı bir durumu olan, ilçe sınırlarımız içerisinde yaşayan ailelerimizin bizlere ulaşmalarını istiyorum. Bizim yapmak zorunda olduğumuz işlerimiz var ama Sude kızımızın yüzünü güldürmenin hepsinin üzerinde bir görev olduğunu düşünüyorum" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

===KUTU===

SEREBRAL PALSİ NEDİR?
Serebral Palsi (beyin felci), bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen, fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!