Sudan heyeti Başkan Yılmaz'ı ziyaret etti  

Güncelleme Tarihi:

Sudan heyeti Başkan Yılmazı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 13:46

Sudan heyeti Başkan Yılmaz'ı ziyaret etti  

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin misafiri olarak Samsun’a gelen Sudanlı heyeti kabul etti. 
Sudan'da sağlık kalitesini arttırmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından kurulan Sudan Ebelik Eğitimi Komisyonu Sudan'dan gelen heyet ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret ederek şehir hakkında bilgi aldı. 
Sudan gibi ülkelere böyle önemli desteklerin sağlanması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Sudan'dan eğitim için gelecek öğrencilerimizi de burada ağırlamak isterim. Büyük çoğunluğu Müslüman olan Sudanlı kardeşlerimizi ağırlamaktan çok memnun oldum. Sizlere önerim Samsun'u iyi tanıyın. Özellikle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni gezmenizi isterim. Leyleklerin misafir olduğu dönemdeyiz. Aşağı yukarı 4 bin leylek var şu anda. Bunların göç haritasını oluşturmak için 6 yavru leyleğe GPS cihazı takarak takip ettik. Bir tanesi sizin ülkenizi de ziyaret etti. Buranın doğal güzelliğini bir görün" dedi. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Yılmaz misafirlere Bandırma Vapuru maketi ve Bandırma Vapuru desenli tişört hediye etti. Ziyarete Sudan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. İsmael Büşera, Akademi Uluslararası İşbirliği Müdürü Dafaallah Almalhuda, Akademi Temel Sağlık Hizmetleri Dekanı Dr. Mutez Abdelhadi, Akademi Vekili ve Ebelik Okulu Müdürü Dr. Tarık Nasreddin Bedevi ile Sudan Ebelik Eğitim Komisyonu üyeleri Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Doç. Dr. Birsen Altay ve Do. Dr. Faruk Tan da bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!