Suçlular açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Suçlular açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 01:20

Yaşanan hezimet sonrası ay yıldızılar ile Karadağlı hocanın yolları ayrıldı. Kaptan Hidayet Türkoğlu, eleştirileri nedeniyle eski kaptanı İbrahim Kutluay’ı hedef aldı. Menajer Harun Erdenay da tweetleriyle gündem olan Enes Kanter’i suçladı.

Haberin Devamı

AVRUPA Basketbol Şampiyonası’nda ay yıldızlı ekibimizin yaşattığı büyük hayal kırıklığının ardından dün yapılan değerlendirme toplantısında Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, istifa etti.
Sürpriz şekilde Avrupa Şampiyonası’na ilk turda veda edilmesinin ardından Başkan Demirel yaşanan hezimeti “Osmanlı tokadı yedik” diye yorumladı. Dün yapılan toplantıya ise üzüntü, pişmanlık, öfke ve komedi hakimdi.
Avrupa Şampiyonası’na ilk turda veda eden Milli Takım’da ise beklenen oldu. Tanjevic istifa ederek ikinci dönemini sonlandırdı. Bütün sorumluluğu üstlendiğini belirten tecrübeli hoca, “Burası benim evim. Herkese teşekkür ederim. Olayın sorumlusu benim. En büyük hatam ilk tur değil, ikinci tur maçlarını düşünmek oldu” demekle yetindi.
Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Bogdan Tanjeviç’in istifasını kabul edeceklerini belirtirken, Hidayet Türkoğlu’nun, yasaklı madde kullanmasından sonra aldığı men cezasının ardından ay yıldızlı kadroya alınmasıyla ilgili yapılan eleştirilere de şu cevabı verdi...

Haberin Devamı

‘YERLİ VE YABANCI AYRIMI YAPMIYORUZ’

DOPİNG konusunda katı şekilde kuralları uyguluyoruz. Davranış kurallarıyla ilgili olarak spora yakışmayan konu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Hidayet konusunu detaylı anlatamadık. Tedavi amaçlı olması nedeniyle cezasında indirime gidildi. Kulüpler de aynı ciddiyette olmalı. Politikamız belli.
- Orhun Ene’nin milli takımdan ayrılmasından sonra yurt dışında hoca arayışımız oldu. Bu noktada mutlaka yabancı veya yerli olacak diye bir şey söylemedik. Ülkemizde bu görevi hak eden ve elde ettiği başarılarla bunu yapacağını kanıtlamış hocalar mevcut. Onlarla da görüşeceğiz.
- Önümüzdeki süreçle ilgili çok gecikmeden, yerli veya yabancı ayrımı yapmadan, süratli bir şekilde karar vermek istiyoruz.
Onun yanında Tanjevic, her zaman bizim yanımızda olacak ama şu anda kendisinin bir görevi yok.

İBRAHİM KUTLUAY BİZDEN ÖZÜR DİLESİN’

MİLLİ Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun hedefinde ise eski milli takım kaptanı olan İbrahim Kutluay vardı. Avrupa Şampiyonası’nda alınan kötü sonuçların ardından TV’de “Slovenya’da bir rezalet sergilendi. Biz bu muyuz? Yoldan 10 kişi çevirsen amiyane tabirle böyle mücadele edilir mi? Böyle basketbol oynanır mı? Ben gerçekten eski bir milli basketbolcu, bu takımın eski kaptanı olarak söylüyorum çok utandım. Medyamız bizi çok abartmış” diyen İbrahim Kutluay’a en sert tepki Hidayet’ten geldi
Milli yıldız, eski kaptanlarının kendilerinden özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Büyüklerimizin takıma sahip çıkması gerekirken, yaptıkları eleştiriler bizi çok kırmıştır. Bizlerle aynı durumda olmuş bir insanın yapmış olduğu açıklamalar Türk sporcuları çok üzmüştür. İnanıyorum ki, bir şekilde buradaki insanlardan özür diler” dedi.

Haberin Devamı

Ataman topu Aysal’a attı

Ergin Ataman, “Benimle ilgili başkanımızla konuşmaları lazım” dedi.

GALATASARAY Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, son günlerde hakkında çıkan söylentilere açıklık getirdi. Ataman, kendisine herhangi bir teklifin olmadığını söylerken, ‘’Benim basketbol federasyonu ile temasım, resmi görüşmem olmadı. Herhangi bir teklif de olmadı. Ben G.Saray’ın hocasıyım. Benim ile ilgili bir tasarrufları varsa başkanımızla konuşurlar’’ dedi.

Bacağına kramp girdi Enes Kanter’i bombaladı

“Felaket turnuvayı nasıl görüyorsun” sorusu üzerine bacağına kramp giren Milli Takım menajeri, NBA yıldızına fena yüklendi.

TBF tarafından düzenlenen toplantının soru-cevap kısmında ilginç bir olay yaşandı. Kaan Kural’ın sorusuyla, Milli Takım Genel Menajeri Harun Erdenay’ın bacağına kramp girdi.
Kaan Kural’ın ‘Herkes konuştu ama bir tek Harun Erdenay konuşmadı. Benim sorum kendisine. O nasıl görüyor bu felaket turnuva performansını ve nasıl bir değerlendirmede bulunacak?’ demesinin ardından önce Hidayet Türkoğlu’nun kulağına bir şeyler fısıldayan Harun Erdenay tam söze girecekken “Offff” dedi ve bacağına kramp girdi.

Haberin Devamı

“Çok fena ya. Başkanım kramp girdi. Herhalde stresten” diyerek sözlerine devam eden Erdenay, soruya “Bazen böyle kötü dönemler yaşanıyor” dedi.
Harun Erdenay’ın durumu karşısında Turgay Demirel, “Sağlık ekibi de burada yok. Bilseydik getirirdik” şeklinde espri yaptı.

ENES’E ‘GEL OYNA’ DEDİK MAZERETSİZ GELMEDİ

HARUN Erdenay, 2011 yılından sonra ay yıldızlı takıma gelmek istemeyen Enes Kanter’in aday kadroya neden alınmadığı yolundaki eleştirilerle ve oyuncunun tweetleriyle ilgili şunları söyledi:
- Enes’e “Gel oyna” dedik ama mazeret belirtmeden gelmedi. Daha sonra twitter mesajları geldi. Gelip Türk halkından özür dilesin ve tekrar milli formayı giysin.

Haberin Devamı

İBRAHİM KUTLUAY’DAN CEVAP:

Kötü performans ve verilmeyen mücadele için özür diliyorum!

BEN milli takımın eski kaptanı olarak en az oyuncular kadar başarı isteyen biriyim. Basketbol yorumcusu olarak maçlardaki kötü neticeler sonrasında gördüklerimi ve düşündüklerimi en açık şekilde izleyiciye aktarmaya çalıştım.
Kimseye hakaret etmeden tamamen teknik bir analiz yaptım. Basın toplantısında “Nerelerde yanlış yaptık, neden kötü sonuçlar aldık” bunun cevaplarını beklerken eleştirileri kişisel algılayıp gündem değiştirmenin bir işe yaramayacağını düşünüyorum. Benden özür dilemem bekleniyor. Ben de takımın gösterdiği kötü performanstan, yapmadığı savunmadan ve vermediği mücadeleden dolayı eski kaptanları olarak Türk halkından özür diliyorum!

UZMAN GÖRÜŞÜ

Haberin Devamı

Prof.Dr. Burhan USLU

ADALE krampı, adalenin ani kuvvetli kasılmasıdır. Kramplar çoğunlukla baldır- da olur. Nedeni tam olarak bilinmiyor. Örneğin aşırı derecede egzersiz, uzun süre soğukta kalmak, bir damar ya da tiroid hastalığı varsa, uzun süre sert yerde oturmak, ya da yatmak. Aşırı terlemeden sıvı ve tuz kaybı, yeterli potasyum ve kalsiyum gibi minarellerin eksikliği de kramplara sebeptir.

BAKMADAN GEÇME!