Suçlu Deniz Barış

FENERBAHÇE, ne olursa olsun 3 puanı alıyor. Ama bu o kadar da kolay olmuyor. İlk yarı iki penaltı, ikinci yarıda Alex’in kişisel yeteneği, - ki ilk geldiğinde onu kimse beğenmiyordu- Saracoğlu Stadı ve seyirci faktörü..

Ayrıca F.Bahçe markası. Bütün bunlar kazanmaya yetiyor. Kısacası sarı lacivertli takım iyi oynamadan da kazanabiliyor. Bu madalyonun bir yüzü.

Ama bir de madalyonun arka yüzü var. Uzun uzun anlatmaya gerek yok, onu da Zaragoza’da gördük. Hepimizin böyle kaliteli bir kadrodan, keyifli bir futbol izleme isteğimiz çok görülmemeli.

Geçtiğimiz hafta bir şey sormuştum, ‘Yunanistan gibi göze hoş gelmeyen ama sonuca giden bir futbolu mu tercih ederdiniz yoksa, Real Madrid gibi yıldızlarla dolu bir kadro ile şov yapıp sonuç alamamayı mı?’ diye.

Galiba F.Bahçe, Yunanistan örneğiyle ligi bitirecek. Maça bakıyorsunuz, Ziya Doğan 2-1 yenilgiye düştüğü anda taktiği değiştiriyor, rakibi çözmeye ve aşmaya çalışıyor. Ve bunda da başarılı oluyor. Ama Daum’a bakıyorsunuz, ‘Tık’ yok. Ne taktik anlayışında, ne oyuncu değişikliğinde.

Anelka top alamıyor, Nobre sol kanatta kayboluyor. Oysa F.Bahçe 2 santroforla kilidi açacak. Tüm bu yanlışlara rağmen Hooijdonk-Alex paslaşması kilidi çözüyor.

F.Bahçe’nin yediği ikinci golde Deniz’in hatası var. Ama bu hatanın hemen ardından Daum’un, Deniz’i oyundan almasının tek bir açıklaması var; ‘Bakın suçlu ben değilim, Deniz’

Deniz
oyundan alınırken başlayan ıslıklar da, mesajın yerine gittiğini gösterdi.

Hanefi nerede?

ÜMİT Milli Takımı'nda direk oynayan bir oyuncu var F.Bahçe'de. Sol ayaklı Mahmut Hanefi.. Üstelik Türkiye'nin en yetenekli sol kanat oyuncularından biri. Özellikle Hanefi diyorum, Semih, Volkan, Kemal, Selçuk ve Murat'ı saymıyorum. Çünkü F.Bahçe'nin sol kanadında sol ayaklı biri oynamıyor. Ümit Özat ve Tuncay sol kanatta unutulmuş, bu hafta da Nobre çekildi sola. Vallahi durum enteresan.

Stat dolmalı

LİGİN bitimine 10 hafta kalmış, F.Bahçe şampiyonluğun ve kupanın en büyük favorisi. Ama tribünlerde hiç alışık olmadığımız boşluklar var. Sürekli maçlara koşan taraftara elbette sözüm yok. Ancak milyonlarca dolar yatırım yapılmış bir takımı yalnız bırakmak F.Bahçe taraftarına hiç yakışmıyor. Taraftar her zamanki gibi o stadı hınca hınç doldurmalı.

Medeni davranış

HOOİJDONK
F.Bahçe'den ayrılacak. Bence bu konuda üzülecek bir durum yok. Fenerbahçe yönetimi ve teknik kadro, önümüzdeki yıl Pierre'den çok fazla yararlanamayacaklarını düşünürek, hem onun önünü kapamadılar, hem de F.Bahçe'ye yakışanı yaptılar. Bu medeni davranışı alkışlıyorum.

Gemici açıkla

YARDIMCI Hakem Cemal Gemici'nin, Serkan'ı oyundan attırması, akla "F.Bahçe düşmanı mı?" sorusunu getiriyor. Gemici ya da MHK, lütfen Serkan'ın neler söylediğini kamuoyuna açıklasın. Çünkü ben Serkan'ı tanıyorum ve onun asla o tür sözleri sarfedecek bir çocuk olmadığını biliyorum.

SORU

Sayın Daum, Alex olmasa F.Bahçe kaç puan toplardı dersiniz?

Maçın 3 adamı: Alex, Aurelio, Nobre
Yazarın Tüm Yazıları