suçlu ayağa kalksın

...

Haberin Devamı

İdamı savunmak, insanın içindeki ilkel öç alma duygusunun tatminidir. Mahkûm ettiğimiz suçun (cinayetin), devlet eliyle işlenmesidir. ‘Tüh yanlış yaptık’ dediğinizde, geriye dönüşü yoktur. Bir suç için idam kararı alındığında, başka suçlar için de idam isteyenler hemen sıraya girecektir, emin olun.

Daha çok ceza, daha ağır ceza, idam diyenler, yani sorunun sadece şiddetle, cezayla çözümleneceğine inanıyor görünenler: Önce kendi çevrenizde işe başlayın. Mesela, çocuğunuza hangi kabahati işlediğinde hangi cezaları vereceğinizin bir listesini yapın. Derse çalışmamak bir tokat, zayıf not almak 5 sopa!

Vahşi bir cinayetin en ince ayrıntılarını bu kadar açık bir şekilde kim, ne amaçla medyaya servis ediyor? Bunu servis edenlerin, yazanların ve okuyanların ruh halini merak ediyorum.

Haberin Devamı

Canı isteyen toplu taşımacılık yapıyor, isteyen istediğinde hattını, dolmuşunu kiraya veriyor ya da satıyor. Dolmuşu-otobüsü kullanan şoför kimdir, necidir bilen yok. Bu keyfi sisteme kim ne zaman çeki düzen verecek, merakla bekliyorum.

Ota-kuşa bu kadar çok küfreden bir milletin efradı olarak, küfür edildiğinde cinayet işlenmesini anlayamıyorum. Zihniyet şu mu?: Anam/bacım/karım kutsaldır, laf söyleyenin dilini keserim! Ama, ben başkasının kutsalına dümdüz giderim, o ayrı.

Millet sokakta birbirini boğazlarken, milletin vekillerinin de ‘Gazi Meclis’te birbirlerinin kafasını kırması çok mu garip?

Yazarın Tüm Yazıları