Suç sende değil Sharapova!

SERENA Williams 11 yıl aradan sonra ikinci Roland Garros şampiyonluğunu kazandı.

Haberin Devamı

Sharapova, zihinsel olarak bu finali kazanmayı çok arzuladı. Bunun için de elinden geleni yaptı. Ancak şu bir gerçek ki 31 yaşındaki Serena Williams, Rus rakibinden daha üstün bir tenisçi...
Dünkü final maçını Sharapova kazansaydı da, Serena ondan daha iyi bir oyuncu olacaktı. Sharapova toprak zeminde oynayabileceği en iyi oyunu oynadı. Vuruşlarını çok geliştirdi. Fakat hala gerçek bir toprak oyuncusu değil... Henüz toprakta kayma tekniğini ve alternatif vuruşlarını tatbik edemiyor.

Hatalarını azalttı

SHARAPOVA’nın dünkü finaldeki oyun taktiği ise şu şekildeydi; Öncelikle Serena’nın daha zayıf olduğu forehand tarafına topları yönlendirmek... Ayrıca topları kortun ortasına çok süratli vurarak Williams’ın daha güçlü olduğu backhand’leriyle açılara vurmasını engellemekti.
Sharapova zaman zaman başarılı oldu. Ancak rakibi dünyanın en iyisi Serena idi. 16. Grand Slam’ini kazanan Serena çok kısa sürede rüzgara rağmen forehand hatalarını toplara daha erken vurarak azalttı. Ve aynı zamanda Sharapova’yı kortun bir ucundan öbür ucuna koşturdu.

Yazarın Tüm Yazıları