Sübye nedir

Ramazanda yayınlanacak TV programı için Türkiye’nin ünlü, tanıdık şeflerinin mutfaklarına konuk olduk.

Haberin Devamı

Şefleri daha yakından tanımak için onlara sorular sorduk, birlikte yemekler yaptık. Çok yorucu ama keyifli bir süreçti.
İşte mutfağına konuk olduğumuz şeflerden biri de Galata Muhallebicisi Üretim Müdürü Adnan Öztürk’tü. Çok uzun zamandır mesleğin içinde olan Adnan Bey’e tatlılarının sırrını sorduk. O da bize özellikle sütlü tatlıların lezzet sırrının malzemenin güzel, taze olması olduğunu söyledi. Bir de sübye kullanımının öneminden bahsetti.
Geleneksel tatlı yapımının vazgeçilmez malzemelerinden biri olan sübye pirincin sıcak suda bekletildikten sonra dövülüp süzülmesiyle elde edilen pirinç sütü aslında. Tatlılara kıvam ve lezzet katan sübyenin yapımında kırık ya da kısa boylu pirinç kullanılması ve tatlı yapımı sırasında soğuk süte ilave edilmesi öneriliyor.

Haberin Devamı

Avokado soslu kıvırcık salata

Akdeniz yeşilliklerini temizleyip ayıkladıktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın. Dereotu ve maydanozu ayıklayıp incecik kıyın. Taze soğan ve kırmızı dolmalık biberi ayıklayıp incecik dilimleyin. Malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırın. Üzerine mısır serpiştirin. Son olarak, haşlanmış patatesleri tavla zarı formunda doğrayıp salata malzemeleriyle karıştırın.
Sos için; soyulup çekirdeği çıkarılmış olan yumuşak avokadoyu mutfak robotuna koyun. Üzerine fesleğen yapraklarını (3 çay kaşığı kuru fesleğen de kullanılabilir) ilave edin.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip ılık suyu da aktardıktan sonra robotta çekerek püre haline getirin. Boza kıvamındaki sosu salata malzemeleriyle karıştırdıktan sonra servise sunun.

Malzeme listesi

1-2 adet haşlanmış patates
12-14 yaprak Akdeniz yeşilliği
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1-2 adet taze yeşil soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
Yarım su bardağı konserve mısır
Salatanın sosu için;
1 adet iri boy olgunlaşmış avokado
4-5 yaprak taze fesleğen
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincanı ılık su

6 KİŞİLİK
HAZIRLANMA
SÜRESİ
10 DAKİKA

Yazarın Tüm Yazıları