Şubat öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Şubat öğretmen atamaları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 10:08

Şubat öğretmen atamaları yapılacak mı? sorusu binlerce öğretmen adayının sık sık yanıt aradığı soruların başında geliyor. Peki, atamalarla ilgili son durumu ne? Net bir tarih verildi mi? Şubat Ayı öğretmen atamaları ile ilgili en son açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, toplam 60 bin personelin bir yıl içerisinde atanması gibi bir düşünceleri olduğunu ifade etti! İşte, Şubat öğretmen atamalarıyla ilgili son durum!

Haberin Devamı

Şubat öğretmen atamalarının yapılıp yapılmayacağı yüzlerce öğretmen adayı tarafından merakla bekleniyor. Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen öğretmen atamalarıyla ilgili son bilgi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. İsmet Yılmaz, "şu anda buna cevap vermek mümkün değil. Çünkü tek başına Milli Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil. Daha önce de söylediğim gibi, Çalışma, Maliye ve Başbakanlık ile bir araya gelip konuşacağız." dedi. Peki, Şubat öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Şubat öğretmen atamasına dair sayıyı yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyemeyeceğini belirten Bakan Yılmaz, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla bu sayının ortaya çıkartılacağını ifade etti. İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın şubat ayı öğretmen atamasına yönelik yapmış olduğu açıklamalar;

Haberin Devamı

"İsmet Yılmaz, şu anda buna cevap vermek mümkün değil. Çünkü tek başına Milli Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil. Daha önce de söylediğim gibi, Çalışma, Maliye ve Başbakanlık ile bir araya gelip konuşacağız. Toplam 60 bin personelin bir yıl içerisinde atanması düşünülüyor. Bunların içinde Polis, doktor, hakim ve öğretmen atamaları yer alacak. Bunların dağılımını henüz yapılmadı. Dağılım yapılmadığı için bu aşamada herhangi bir sayı vermek mümkün değildir. Bu, atamaların hiç olmayacağı anlamına gelmiyor."

KASIM İTİBARİYLE ATAMA İHTİYACI: 96 BİN ÖĞRETMEN

Geçtiğimiz aylarda MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti.     

Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershanelerle etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını belirtti.     

Haberin Devamı

Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!