2017 Şubat öğretmen atamaları yapılacak mı?

Güncelleme Tarihi:

2017 Şubat öğretmen atamaları yapılacak mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 12:58

Öğretmen atamalarıyla ilgili atılan her adımı büyük bir merak ve heyecanla takip eden öğretmen adaylarına açıklama son olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. '2017 Şubat öğretmen atamaları olacak mı?' sorusuna yanıt veren Yılmaz, tek başına karar verebileceği bir konu olmadığını söyledi. İşte, Yılmaz'ın 2017 Şubat öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarına dair detaylar!

Haberin Devamı

2017 Şubat öğretmen atamaları yapılacak mı? sorularına yanıt büyük bir merakla beklenirken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklama heyecan yarattı. Şubat öğretmen atamalarına ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz, Devlet Personel Başkanlığı'ndan gelecek olan açıklamaları beklediğini dile getirdi. İhtiyacın olduğunu belirten Yılmaz, 2017 Şubat öğretmen atamaları için Devlet Personel Başkanlığı'ndan gelecek olan açıklamaları beklediğini dile getirdi. Yeni yıla kısa bir süre kala sorulmaya başlayan '2017 Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı?' sorularını yanıt, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Peki, Yılmaz öğretmen atamalarıyla ilgili neler söyledi? Bu yıl atama yapılacak mı? İşte, detaylar!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şubat ayında atama bekleyen öğretmen adayları, "2017 Şubat öğretmen atamaları olacak mı?" sorularına yanıt ararken Milli Eğitim Bakanı’ndan gelen açıklama heyecanlandırdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın Şubat atamalarında 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını söylemesinin ardından gözler yeniden öğretmen atamalarına çevrilmişti. Peki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan atama müjdesi geldi mi? İşte, detaylar!

Haberin Devamı

2017 ŞUBAT’DA ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Şubat öğretmen atamalarına ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz, “Tek başıma benim vereceğim bir karar değil. Başbakanımızın, Maliye Bakanımızın, Devlet Personel Başkanlığı’na gelecek ve Türkiye’nin öğretmene ihtiyacı var, polise, hakime, doktora ihtiyacı var.” dedi. 2017 Şubat atamalarının yanı sıra lisansı iptal edilen öğretmenlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Yılmaz; “Eğer herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı yoksa, lisansı iptal edilmiş öğretmenlerin lisans hakkı verilecektir” şeklinde konuştu.

Yılmaz binlerce öğretmen adayının atamalara ilişkin soru işaretini yanıtlarken Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvuru yapan öğrenci sayısının 408 bin 457 olduğunu belirterek, “Yerleşen öğrenci sayısı 318 bin 833, yüzde 73 yerleşme oranı. Dolayısıyla şu anda geldiğimiz kapasite 553 bin. Önümüzdeki yaz dönemi içerisinde kapasite 650 bini geçecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2017 ŞUBAT DAĞILIMI NEYE GÖRE OLACAK?

Bakanlığın 2017 Şubat atamasında en çok açığı bulunan bu alanlara, en çok öğretmen atamaları yapacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl Şubat Öğretmen atamalarında branş dağılımı şu şekildeydi:

Bilişim Teknolojileri - 1208
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - 2818
Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri - 1406
İlköğretim Matematik Öğretmenliği - 2014
İngilizce - 3124
Matematik - 1052
Okul Öncesi - 1830
Rehberlik - 1620
Sınıf öğretmenliği - 3292
Türk Dili ve Edebiyatı - 1050
Türkçe öğretmenliği - 1511

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA BUNLARA DİKKAT!

Atama.meb.gov.tr adresinden siteme girilerek, elekronik başvuru formu açılır. Online sistem üzerinde, atama biçimi, alanı, mezun oldukları yükseköğretim programı, başvuruyu onaylatacakları il/ilçe ve adres bilgileri ile tercihler girilecektir. Başvuruyu yapanlar, alacakları elektronik çıktısı aynı gün veya ertsei gün, elektronik başvuru formunda belirttikleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır. İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerine gidilirken elektronik başvuru çıktısının yanı sıra istenen belgeler hazırlanmalıdır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!