Sualtı Sporları Federasyonu'na yeni aday

Güncelleme Tarihi:

Sualtı Sporları Federasyonuna yeni aday
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 22:58

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, başkanlık için yeniden aday olacağını açıkladı.

Sökespor'un sualtı takımı yöneticilerini ziyaret eden Obruk, TSSF Olağan Genel Kurulu'nun ekim ayı sonu veya kasım ayı başlarında yapılmasının planlandığını belirterek, “Genel kurul öncesi ziyaretlerim sürüyor. Yeni dönem için başkanlığa adayım” dedi.

Obruk, federasyonun çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:
“12 branşta 300 dalış, 130'a yakın tescilli kulübe sahibiz. Sualtı sporlarının yapısal alanı çok geniş. Uluslararası alanda 60 federasyon var ve biz bu 60 federasyon içinde hep birinciyiz. Bizim seviyemize ulaşan federasyon yok. Başarılıyız ve bu başarı tek başına olmuyor. Bu bir ekip işi. Terör bölgelerine hizmet götürdük. Yani sadece Akdeniz ve Ege'de değiliz. Çok eksiğimiz, birçok projemiz var.”
Obruk, Türk karasularında balık popülasyonunun az olduğunu kaydederek, “Sanayi atıklarının yarattığı kirlilik, illegal avcılık ve dinamitle balık avcılığı Türk karasularındaki balık popülasyonunu azaltıyor. Dalış turizmini geliştirmek zorundayız. Bunun için denizlerimizi korumak durumundayız” diye konuştu.

Obruk, yeni dönemde sualtı sporlarının Türk devletlerinde tanıtımı ve yaygınlaşması için de çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!