Ege Haberleri

EGE

    Su ürünleri sektörünün geleceği yetiştiricilikte

    İZMİR (DHA)
    23.07.2015 - 01:09 | Son Güncelleme:

    Türkiye'de su ürünleri sektöründe kültür balıkçılığının payının yüzde 43.8 seviyesine ulaştığını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, 2023 yılında Türkiye'de su ürünleri üretiminde yetiştiriciliğin payının yüzde 50'yi geçmesini hedeflediklerini kaydetti.

    Su ürünleri sektörünün geleceği yetiştiricilikte

    Özellikle 2000'li yılların başından itibaren Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğine büyük yatırımlar yaptığına değinen STG Başkanı İşliel, "Su ürünleri sektörünün geleceğini yetiştiricilikte görüyoruz. Türkiye'nin 1986 yılında 3 bin ton seviyesinde olan su ürünleri yetiştiriciliği sonraki yıllarda sürekli artarak 2000 yılında 79 bin tona ulaştı. Su ürünleri yetiştiriciliği 2000 yılı sonrasında Türkiye'de yapılan büyük yatırımlarla üretim artışını devam ettirdi ve 2014 yılı sonunda 235 bin tona ulaştı. Toplam su ürünleri üretimindeki payı yüzde 43.8 seviyesine ulaştı. Yetiştiricilik sayesinde doğadaki av baskısı azalıyor ve doğal stokların korunması da sağlanıyor" diye konuştu.

    Su ürünleri sektörünün geleceği yetiştiricilikte

    Su ürünleri yetiştiriciliğindeki büyük artışın Türkiye'nin su ürünleri ihracatına da yansıdığına dikkati çeken Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, Türkiye'nin 2000 yılında 59 milyon 655 bin dolar olan su ürünleri ihracatının sürekli artarak 2014 yılı sonunda 692 milyon 847 bin dolara ulaştığını, en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa ülkelerinde daha sağlıklı olduğu için kültür balığının tercih edildiğini, 2023 yılı için sektörün ihracat hedefinin ise 1.5 milyar dolar olarak belirlediğini vurguladı.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı