Su ürünleri av yasağı başladı

Güncelleme Tarihi:

Su ürünleri av yasağı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 13:33

Su ürünleri av yasağı başladı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, su ürünleri av yasağının başladığını duyurdu.
Müdür Sağlam, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla, amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince, 1 mart  - 31 mayıs tarihleri arasındaki üç aylık dönemde, Osmaniye il genelinde iç sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla sazan, sudak, tatlı su levreği, yayın, kadife, siraz ve diğer sazangillerin ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığının yasak olduğunu söyledi.
Tatlı su balıklarının çoğunluğunun üreme dönemi olan bu tarih aralığında, mevcut av yasağına uyması noktasında gerekli hassasiyetin göstermesini isteyen Sağlam, denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması, bu hususta vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğini ifade etti. Müdür Sağlam, "Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Yasak dönemde avlananlar hakkında kanuni işlem uygulanacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!