Şu andaki amblem ne

BAŞKENT’e yakışmadığı, bu şehri temsil etmediği defalarca kez dile getirilen Atakuleli, minareli ambleme veda ettiğimiz kesinleşti.

Geçen haftalarda mahkemenin bu ambleme yönelik iptal kararının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in artık bu amblemde ısrarcı olmayacağına dönük ilk işaretlerini Ankara Hürriyet’te okumuştunuz. Gökçek, o açıklamasında yeni amblem hazırlanabileceğine yönelik ilk sinyalini vermişti.

Bunun ardından, Gökçek’in tüm belediye birimlerine gönderdiği genelge de bu konudaki niyetini gözler önüne serdi. Ankara Hürriyet’in özel haberinin başlığı "Büyükşehir’den vedada ilk adım" biçimindeydi.

Gökçek, mahkeme kararına yönelik olarak Danıştay’a başvurup başvurmayacağı konusunda net bir beyanatta bulunmadı. Ancak bu genelge bundan böyle 13 yıldır Başkent’in mahkum edildiği "eklektik" amblem konusunda "havlu atıldığının" da işaretlerinden biri oldu.

Gökçek, son olarak da arkadaşımız Deniz Gürel’e amblemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bugün Ankara Hürriyet’te okuyacağınız bu açıklamaya göre, "bir sanatkar yeni bir amblem için" çalışmalara başlamış durumda. Gökçek her ne kadar mahkemenin iptal ettiği amblemi, "eklektik" eleştirilerini doğrulayacak biçimde "bilinç akışı yöntemiyle" savunmaya çalışsa da artık Başkentlilerin bu amblemle vedalaştıkları kesintleşti sayılabilir.

Ancak burada yeni bir soru sormak gerekiyor.

Mahkeme 13 yıldır kullanılan Atakuleli, minarele amblemi iptal ettiğine göre...

Ve henüz belediye meclisinden yeni ambleme ilişkin yeni bir karar çıkmadığını düşünürsek.

Şu anda Başkent’in amblemi nedir?

Bu konuda iptal edilmeyen son amblem Hitit Güneşi olduğuna göre...

Ankara geçici de olsa bu amblemine yeniden kavuşmuş olmuyor mu?

Ya da daha kısa bir soru.

Gökçek ve Büyükşehir Belediyesi’nin de yeni amblem kararlaştırılana kadar Hitit Güneşi’ni kullanması gerekmiyor mu?

Gazetede iki atılım

ANKARA Hürriyet geçen hafta, çok önemli iki yeni atılım başlattı.

Bunlardan birincisi, her kent için önemli olan ancak bir Başkent’in kalkınması için başat rolde bulunan küçük orta ölçekli işletmelerle ilgili.

Bundan böyle her hafta çarşamba günleri Ankara’da ekonominin büyüyen yıldızlarına ilişkin çarpıcı, destekleyici ve yön gösterici haberler okuyacaksınız.

KOBİ sayfalarımızda kimi zaman ihracatın lokomotifi, kimi zaman da kentteki sermaye ve bilgi birikiminin önderlerini kendi ağızlarından dinleyip, tanıma fırsatı bulacaksınız.

Ekonomi uzmanlarının, bu işletmelere yönelik değerlendirmelerini sayfalara taşıyacağız.

Kısacası, "kentin görünmez kahramanları" artık Ankara Hürriyet’te kendilerini, sıkıntılarını, gelişimlerini ifade etme şansı bulacaklar.

Bir atölyedeki ustayı da, bir tezgahtaki kalfayı da, yurt sınırlarını aşarak ihracata destek olma çabasındaki girişimciyi de bu sayfalarda okuyabileceksiniz.

Turistin not defteri

Gazetede geçen hafta buluştuğunuz ikinci önemli atılım ise tüketiciye dönük, yol gösterici bir köşeydi.

"Turistin not defteri", girmekte bulunduğumuz tatil döneminde sizleri sıkıntılardan uzak tutacak, yaşadığınız sorunları aktarıp net yanıtlar alabileceğiniz, tüketiciye ait bir köşe olacak.

Turizm sektörünün tecrübeli ismi Seçim Aydın, bu köşede tüm sorularını yanıtlayacak. Aydın, hem Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 2. Başkanlığı hem de Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATiD) Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Aydın’ın bilgi birikiminin, sektördeki tecrübesinin ve sivil toplum örgütü yöneticisi olarak sağduyusunun turizm sektörüyle ilgili sıkıntılar yaşayan herkesin sorularını gidereceğini düşünüyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları