Su altında fitnes daha sağlıklı

Güncelleme Tarihi:

Su altında fitnes daha sağlıklı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 15:25

Su altında fitness yapmanın, kapalı ve açık alanlarda yapılanlardan çok daha sağlıklı olduğu ortaya konuldu.

Antrenör Eğitim Bölümü öğrencisi Melek Koçak, hazırladığı tezle açık ve kapalı ortamda yapılan egzersizlerin daha uzun ve yorucu, su içinde yapılan egzersizlerin tersiz geçtiğini ve vücudun kan dolaşımının daha iyi gerçekleşmesini sağladığını söyledi.

Koçak, “Ayrıca vücutta bulunan ödemin kontrol altına alınması açısından da su altı fitnessın büyük yararı var. Yapılan hareket ile vücuttaki ağrı azalır. En önemli yanı ise herkes suda bunu yapabilir. Su, havadan daha yoğundur. Bu yüzden kondisyonunuz suyun içinde daha hızlı olur. Kol ve bacakları, ağırlık çalışmasında itme ve çekmeniz, kas kuvvetinin daha uygun kullanılmasını sağlar ve rahatsızlık vermez” dedi.

Koçak, su altında yapılan fitnessın denge kazanımına etkisinin olduğunu ve karadaki gibi sakatlanma riskinin az bulunduğuna, ayrıca vücutta oksijen kapasitesinin ve dayanıklılığının artmasına yardımcı olduğunu kaydetti.
Su içi egzersizlerin her türlü ortamda uygulanabileceğini belirten Melek Koçak, “Derin bir havuzda, sığ bir suda, nehirde, gölde ve en önemlisi yaz mevsimlerinde denizde de rahatlıkla herkes tarafından yapılabilir” diye konuştu.
Koçak, su altında fitness yapmanın aquatik rehabilitasyon, fiziksel ve zihinsel problem yaşayan bireylerde, felçli hastalarda, yaşlılarda, spor yaralanması geçirmiş bireylerde, engelli çocuk ve yetişkinlerde, oyaralanmalarında ve otellerde rekreatif eğlence amaçlı uygulanabildiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!