Stuttgart’ta Alman dostlarla kutladık

Güncelleme Tarihi:

Stuttgart’ta Alman dostlarla kutladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 15:26

Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve eşi Özlem Akıntı, Maritim Otel’de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verdi.

Haberin Devamı

Resepsiyona Baden Württemberg Uyum Bakanlığı Müsteşarı Wolf-Dietrich Hammann, Baden Württemberg Eyalet Birlik 90 Yeşiller milletvekili Muhterem Aras, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş, sanat, spor, siyaset dünyasından davetliler ve Türkiye kökenli vatandaşlar katıldı.

Başkonsolos Ahmet Akıntı, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’nci yılı kutlamasında vatandaşlarımızla ve Alman dostlarımızla birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu vesileyle başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Almanya’da Cumhuriyet coşkusunu yaşamanın ayrı bir hazzı ve tadı var. Vatandaşlarımız ile gurur duyuyorum onların başarısı bizi yüreklendiriyor, bizi gururlandırıyor onların sevinci bizim sevincimiz onların üzüntüsü bizim üzüntümüzdür” dedi.

ÇOK MUTLUYUM

Baden Württemberg hükümeti adına resepsiyona katılan Uyum Bakanı Bilkay Öney’in müsteşarı Prof. Wolf-Dietrich Hammann da, “Türkiye Cumhuriyetinin 92’nci kuruluş yıldönümünün kutlandığı bu davette bulunduğum içinde çok mutluyum. Modern, yüzünü Batı’ya çevirmiş AB’ye tam üyeliğini desteklediğimiz Türkiye Cumuriyeti, bölgesinde demokrasi, kadın hakları ve kadının seçme seçilme hakkını Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren tanımış örnek bir ülkedir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!