Struma gemisi için kim özür dilesin!

İLGİNÇ bir işadamı olan, ‘sosyal demokrat’ olduğunu iddia eden İshak Alaton’a yönelik, adı bizde saklı bir Mülkiyeli okurumuzdan eleştiri mektubu aldık.

Haberin Devamı

TKİ’nin kapatılmasını istemesinden somon yetiştiriciliğine, TESEV’in Soros çizgisine çeken anlatımlarını, çevresine yaptığı iftira örneklerini bir yana bırakıyoruz. Okurumuz, Alaton’un, Struma gemisi faciasına kafayı takıp “Hain bürokratlar yaptı, CHP yaptı! Devlet onlardan özür dilesin!” demesine sözü getiriyor. Çarpıcı bilgiler veriyor. Okuyoruz:

“Neymiş bu Struma olayı? Romanya’nın Nazi yanlısı hükümeti bir tezgâhla Struma adlı köhne bir gemiye 769 Musevi’yi doldurup ‘Sizi Filistin’e yolluyoruz’ yalanı ile Karadeniz’e çıkmasına, yani batmasına göz yumuyor. Gemi İstanbul’a geliyor. Sene 1941 Naziler Yunan sınırında, Balkanlar’da herkes Nazi işgalinde, gemi ve içindekileri İngiliz hükümeti Filistin’e kabul etmezken, Amerikan hükümeti konuya ilgisizken, Vatikan’daki Papa’nın sesi çıkmıyorken, Türkiye içinde bulunduğu diplomatik ve askeri baskının çıkmazında geminin tekrar Romanya’ya dönmesi için Struma’yı kendi sularından çıkarıyor. Karadeniz’in uluslararası sularında gemi bir Rus denizaltısı tarafından batırılıyor.

İshak Alaton ne diyor? ‘Türkiye özür dilesin!’

Rusya, Romanya, İngiltere, Amerika özür dilesin demiyor! Ne diyor?

‘Türkiye özür dilesin!’

İngiltere 1940 Mayıs’ında içlerinde 50.000 Yahudi sığınmacı da bulunan bütün Alman ve İtalyan yabancılara sürgün uygulamıştı. Bunlardan 8 bini Kanada ve Avustralya’ya gönderilmişti. Yolda bu sürgünlerin içinde olduğu Arandon Star gemisi torpillenerek battı.

Bir tek Yahudi-İngiliz işadamı da –bugün dahi– kalkıp da majestelerinin hükümeti özür dilesin demedi, demiyor.

Haberin Devamı

MİLLİ KORUMA KANUNU

İshak Alaton babası ile gemidekilere ekmek taşıdığını söylüyor. Ne güzel! İnsanlıklarını yapmışlar. Benim babamla birlikte böyle bir şansım olmadı.

Zira benim babam, İshak Alaton’un o çok uğraştığı Ereğli ve Zonguldak havzasındaki kömür işletmelerine, Varlık Vergisi Kanunu’ndan da ağır hükümler içeren ‘Milli Koruma Kanunu’ emri ile zorla toplanıp çalıştırılmak üzere sokulan bölgenin köylülerinden biriydi! Diğerleri ise yurdun dört bir tarafında olduğu gibi toplanan 4.5 milyon asker arasındaydı. İşgücü açığı vardı. Babam dahil bir gün bile maden işçiliği yapmamış 25 bin kişiyi soktular o madenlere 1941 ile 1945 arasında. Varlık Vergisi sürgünlerinden Aşkale’de 21 kişi öldü. O madenlerde, yerin metrelerce altında 14 bin 300 kişi yaralandı, 419 kişi de öldü.

Biri de babamdı.

Meslekleri madencilik değildi, köylü ve çiftçiydiler...

Ordu, ülkedekiler, İshak Alaton ve milyonlar ısınsın diye kömür çıkarıyordu öldüğünde!

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE  HAKSIZLIK

Bir insan, 2. Dünya Savaşı koşullarının onca baskı ve yokluğuna rağmen tek bir Yahudi vatandaşını ‘soykırım’a teslim etmeyen, yurtdışında olanları da elçilikleri vasıtası ile koruyan bir ülkeye, bir millete nasıl bu kadar kör ve acımasız bakabilir?

Struma olayında zerre kusuru olmayan bu ülkede, 2. Dünya Savaşı’nda 6.5 milyon Yahudi Avrupa’nın her yerinde soykırıma uğrarken, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya üzerinden gelip bu ülke üzerinden Filistin’e 35 bin Yahudi göç etti.

Bir insan, bu Yahudilerin birinin bile kılına zarar gelmediğini biliyor iken bu bu kadar iftira nasıl atılır?

Alaton illa birilerine ‘özür diletme’ arzusunda ise işe 1920’de Selanik’i Yunanlaştırma uğruna binlerce Türk ve Yahudi’yi katleden Yunanistan ile başlasın.

Balkanlar’da yok edilen, soykırıma uğratılan 2 milyon Türk’ün katilleri ile başlasın!

Mavi Marmara’da 9 masum sivilin katlinden sorumlu İsrail ordusu ile başlasın! Ama bence İshak Alaton işe en önce kendisi ile başlasın! Bu ülke ve millete yaptığı haksızlık ve iftira için özür dilesin! Ben, kendim ve babam adına, eğer bir hakkım varsa, İshak Alaton özür dileyene kadar ona bunu helal etmiyorum!”
(Halit Kakınç’ın yeni çıkan ‘Struma’ (Destek) kitabı, Alaton’a dönük bu eleştirilerle okunmalıdır.)

Haberin Devamı

GÜNÜN ŞİİRİ

Öyle bir açmaza düştü ki vatan,
Uyku belli değil, düş belli değil...
Çöktü üstümüze bir kara duman,
Işık belli değil, loş belli değil!
(Ümit Yaşar Oğuzcan
1926-1984)

Biliyor musunuz

-  MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e, son 61 kişinin can verdiği mülteci kaçakçılığında PKK, DHKP-C gibi bir takım terörist grupların, sahte pasaport, vize temini ve otellerin ayarlanmasına etkin olduğununu ve kaçak mültecilerden kişi başına ortalama 5.000 dolar alındığını öne sürerek “Yaşanan göçmen dramlarına karşın bakanlığınız neden önlem almamaktadır? MİT ve polis istihbaratı, son senelerde muhalif avına gösterdiği duyarlılığı uyuşturucu ticareti gibi büyük bir getiri konusu olan insan tacirliğinin önüne geçilmesi konusunda da gösterecek mi?” diye sorduğunu...

-  ODATV dostlarının herkesi, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 14 Eylül Cuma 10.00’daki Odatv duruşmasına (Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu) davet ettiklerini...

-  MÜYESSER Yıldız’ın 15.5 aylık Silivri Cezaevi tutukluluk günlerinin ardından yayımladığı kitabı ‘Vatan Yahut Silivri’ (Kırmızı Kedi) piyasaya çıktığını...

-  TUNCAY Özkan’ın tutukluluğunun 5. yılı (23 Eylül) dolayısıyla 15 Eylül’de 14.00’te Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliğe yazar, sanatçı ve vekillerin katılacaklarını...

-  VİNÇ piyasasında parlayan bir isim olan ADV Makina İç ve Dış Ticaret ile ADV Makina Uluslararası firmasının sahibi 32 yaşındaki Cem Bıyık’ın gece geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmesinin inşaat sektöründe üzüntü yarattığını...

 

Yazarın Tüm Yazıları