Striptiz tartışması

Güncelleme Tarihi:

Striptiz tartışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Billur Kalkavan'ın tiyatro sahnesinde rol gereği striptiz yapması sanat dünyasında çeşitli yorumlara neden oldu. Eski ve yeni kuşak sanatçılar, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Billur Kalkavan'ın tiyatro sahnesinde rol gereği striptiz yapması sanat dünyasında çeşitli yorumlara neden oldu. Eski ve yeni kuşak sanatçılar, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Bence ters değil

Oyunu izlemedim. Sadece geçtiğimiz akşam televizyonda haberi izledim. Oyun gerektiriyorsa bence ters bir şey değil sahnede striptiz yapmak. Ama sadece müşteri çekmek için ise onu bilemem. İzlemeden oyun ve oyuncu hakkında bir yorum yapmak istemem.

Oyuncuya yakışmalı

Estetiği varsa ve dozu kaçmamışsa bence hiçbir sakıncası yok. Hem koskoca Dinçer Sümer yazmış oyunu. Billur Kalkavan da sıradan bir isim değil. Tamam biraz açık, rahat, delikanlı bir arkadaşımız, ama pekçok oyuncu da onun gösterdiği cüreti gösteremezdi. Oyuna ve oyuncuya yakışmışsa ayakta alkışlarım.

Yönetmen oynatır

Oyunun içeriği bunu gerektiriyorsa normaldir. Çünkü yönetmen oynatır, oyuncu da oynar. Ancak sadece medyada yer almak adına yapılıyorsa bu yanlış. Zuhal Olcay da don, sutyen sahneye çıktı (Şebnem Özinal, geçtiğimiz yıl ‘‘Popcorn’’ isimli oyunda striptiz yapmıştı).

Çıplaklık doğaldır

Bütünleştirici bir ögesi varsa, bir şey anlatılmak istiyorsa bu tip sahneler yer alabilir. Kaldı ki, çıplaklık doğal ve hayatın içinden bir şey. Sanat da hayatın içinden, hayatın bir parçası olduğundan bu tür sahneler de doğal (Sevtap Çapan, ‘‘Kuşatma Altında Aşk’’ filmindeki cüretkar sahneleriyle dikkat çekmişti).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!