"Stres yok desek yalan olur"

Güncelleme Tarihi:

Stres yok desek yalan olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 11:35

Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, mücadele ettikleri bütün branşlarda madalya kazanma hedefiyle Londra'ya geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Olimpiyat Köyü'nde soruları yanıtlayan Çetin, “Katıldığımız bütün branşlarda iddialıyız. Londra'dan mutlaka madalyayla döneceğiz ama rengi ne olur bilemiyorum” dedi.

Sporculardaki stresi azaltmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Çetin, “Sporcular üzerinde stres yok desek yalan olur. Kota aldığımızdan günden beri sporcularımıza bir ilki gerçekleştirdiklerini, madalya alarak yine bir ilke imza atabileceklerine inandığımızı söylüyoruz. Stresleri en aza indi” diye konuştu.

2008 Pekin Oyunları'na 1 sporcu ile katıldıkların hatırlatan Çetin, Londra'da 25 sporcu ile madalya mücadelesi vereceklerini kaydetti.

Çetin, futsal ve golbol takımlarının ilk kez Paralimpik Oyunlar'da yer aldığını dile getirerek, “Atletizm ve judo branşlarında da sporcularımız var. 2 yıldır bu oyunlara hazırlanıyoruz. Artık bundan sonrası sporcularımıza kaldı” ifadelerini kullandı.

29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek görme engelli sporcular şöyle:
Golbol Milli Takımı: Abdullah Aydoğdu, Hüseyin Alkan, Mehmet Cesur, Tekin Okan Düzgün, Tuncay Karakaya,Yusuf Uçar
Futsal Milli Takımı: Ali Çavdar, Celal Çoban, İbrahim Üzüm, Kahraman Gurbetoğlu, Mikail Güçlü, Mücahit Hüseyin Uslu, Vedat Yavuz, Ramazan Kunduz, İsmail Koç, Ali Hıdır Kurt
Judo: Halil İbrahim Önel (73 kilo), Yasin Çimciler (81 kilo), Şerife Köseoğlu (63 kilo), Nazan Akın (artı 70 kilo), Duygu Çete (57 kilo), Gülhan Kılıç (52 kilo)
Atletizm: Sümeyye Özcan (1500 metre), Semih Deniz (400, 800 ve 1500 metre), Nesim Öner (800 metre).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!