Stres iş hayatını olumlu etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Stres iş hayatını olumlu etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 12:12

Stressiz yaşamın, aşırı stresli yaşam kadar tehlikeli olduğu bildirildi. Çukurova Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ragıp Özyürek, stresin yaşamın rengi olduğunu, özellikle iş hayatını olumlu yönde etkilediğini bildirdi.

Öztürk, stresli iş yaşantısına sahip kişinin başarısının daha fazla arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“İş hayatı stresli geçen kişi işinde başarılı olur. Çünkü stres çalışmanın daha iyi olmasını tetikleyen unsurdur. Sıfır stres kişinin motivasyonunu yok eder ve iş hayatında sorumsuz olmasına yol açar. Fakat kişiler işyerinde yaşadığı kaygıdan olumsuz etkilendiğini düşünür ve başarısızlığının nedeninin bundan kaynaklandığını ifade eder.”

Öztürk, kaygısız yaşanan hayatın kişinin sorumluluk duygusundan uzaklaşmasına, bunu da iş dünyasına yansıtmasına neden olduğunu ifade ederek, sorumluluk duygusu olmadan yapılan işlerin iyi sonuçlar vermediğini ve çalışmaların isteksiz yapılmasını sağladığını söyledi.

AŞIRI STRESE DE DİKKAT

Uzman Psikolog Meral Öztürk de, iş hayatında stresin gerekli olduğunu, fakat aşırısının da kişilerin fiziksel ve ruhsal sağlığını bozduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her yıl 160 milyon kişi iş yerindeki stres nedeniyle kalp, damar, nörolojik ve benzeri hastalıklar yaşıyor. Çünkü, aşırı stres duygusal, düşünsel, davranışsal ve fiziksel belirtilerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle kişiler aşırı stresten de uzak durmalı.”

Öztürk, aşırı stresten uzaklaşmak isteyenlere kitap okumalarını ve klasik müzik dinlemeyi önerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!