Strazburg’da Çankaya’yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Strazburg’da Çankaya’yı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 16:11

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 32. Genel Kurulu toplandı. Strazburg’da düzenlenen 2017 yılının ilk toplantısında Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Funda Gezmiş, yerel ve bölgesel düzeyde insan hakları ile ilgili bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Gezmiş, Çankaya Belediyesi’nin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yansıtılması amacıyla ‘yerel eşitlik eylem planı’ hazırladığını hatırlattı. Çankaya Belediyesi bünyesinde, farklı müdürlük temsilcilerinden oluşan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu’ oluşturulduğuna da değinen Gezmiş şöyle devam etti:

EĞİTİM VE TOPLANTILAR DÜZENLEDİK

“Sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla Belediyemizde üç toplantı gerçekleştirildi. Toplantılarda öne çıkan sorunlara ve konu başlıklarına göre eylem planında yer alan faaliyetler öncelikleştirildi. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin belediye hizmetlerinde anaakımlaştırılması için de eğitim, seminer ve toplantılar düzenledik. Çankaya Belediyesi olarak katılımcı, çoğulcu eşitlikçi, ortak aklı esas alan bir yönetim anlayışını gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

Strazburg’da Çankaya’yı anlattı

20 BİN ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Avrupa Konseyi YBYK Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. ‘Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ve 12 Yıldız Şehri Ödülü’ başlıklı oturumda söz alan Ertürk, Kahramankazan’ın 2016 yılında, 12 Yıldız Şehri Ödülü’ne aday olduğunu ve konsey tarafından bu ödüle layık görüldüğünü anımsattı. Ertürk, Kahramankazan’da Türkiye’nin 81 ilinden gelen farklı kültür ve kökenden insanların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığını kaydetti. Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 20’nin üzerinde etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Ertürk, “Kahramankazan’da, demokrasinin daha da gelişmesi ve Türkiye’nin daha büyük adımlar atması konusunda elbirliği içerisinde çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!