Stratiform ile kendi Firefox'unuzu düzenleyin

Güncelleme Tarihi:

Stratiform ile kendi Firefoxunuzu düzenleyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 15:40

Firefox'unuzu tamamen kendinize özel hale getirmek, bu eklentiyle o kadar kolay ki...

Haberin Devamı

Firefox'dan gayet memnun olan kullanıcı topluluğunun içindeyseniz, size hak vermememiz mümkün değil. Hangi tarayıcının daha iyi olduğu küçük farklarla belirlenirken, bugün daha çok hangisinin sizin için daha iyi olduğu önem taşıyor. Bu arada, Firefox kullanıyorsanız, onu her zaman daha da iyi yapabileceğinizi biliyorsunuzdur. Stratiform işte tam burada devreye giriyor Firefox'un kişisel bir sürümünü oluşturmanıza izin veriyor.

Bir Firefox eklentisi olan Stratiform, Windows 8 stilinde bir arayüze sahip ve kullanımı oldukça kolay. İsterseniz sekmelerin sunduğu seçenekleri tek tek açıklayalım.

Styles sekmesi

Stratiform'un en harika yanı, yaptığınız değişikliği hemen görebilmeniz. Styles sekmesinde araç çubukları, simgeler ve fazlasıyla oynamanız, sekmelerin ve metin alanlarının nasıl görüneceğini değiştirmeniz mümkün. Açılır menülerden bir stil seçip Firefox'un nasıl değiştiğini hemen görebilirsiniz.

Colors

Bu bölümün kullanımı da oldukça basit. Burada seçili olan, seçili olmayan sekmeler ve Firefox düğmesi için renk seçebilirsiniz.

Settings: Bu sekmede düğmelerin şekli, sekmelerinizin genişliği ve uzunluğu, yer imi yıldız işaretinin konumu ve Firefox logosunun ayarlarını değiştirebilirsiniz. Ayarlar arasında biraz gezinerek ne kadar çok şeyi değiştirebildiğinizi keşfedebilirsiniz.

Daha fazla kişiselleştirme

Firefox'unuzu baştan aşağı değiştirmekle kalmayan Stratiform'un kendisi de kişiselleştirilebiliyor. Stratiform sekmesine giderek eklenti menülerinin vurgu rengini değiştirebilir, tüm yaptıklarınızı sıfırlayabilir, hata raporu gönderebilir veya geliştiricilere bağışta bulunabilirsiniz.

Eğer tüm bu seçenekler kafanızı karıştırdıysa, ön ayarları kullanabilirsiniz. Ancak bu ön ayarların bize sıradan göründüğünü söyleyelim.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!