Stratejik ortak

HİDDİNK’i dünya tanıyor ama Hiddink bizi ne kadar biliyor. Defansta oyun kurmakta zorlandığımızdan haberi var mı?

Yan toplardaki zaafımızı kimse kulağını fısıldadı mı? İleride çoğalmamız için bir tek forvetlerimizi klonlamadığımız kaldı. Santrforlarımıza defans arkasına çapraz koşuları, duvar olmayı, ön direk, arka direk koşularını öğretemedik. Ataktaki etkinliğimiz sadece bireysel yeteğimize bağlı. Kazım’ın santrforda yanlış isim olacağını bu özel maç bize yeterince göstermiştir sanırız. Defans arkasına koşması gerekirken o Arda’nın arkasına koşup bindirme yapmaya çalışıyor. Bu kanat oyuncularının klasik alışkanlığı ama santrfor mevkiinde sadece vakit kaybettirir.

İlk yarı üs kuramadılar

Amerikalılar bizim alanımızda üs kuramadıkları için hava toplarını indirecek yer bulmakta zorlandılar. Altidore ve Donovan dışında topla iyi oyuncuları olmadığı için topu yere indiremiyorlar. Şişirme toplara yaptığımız iyi kademelerle ilk yarı rakibe gol fırsatı vermedik. Oyunu kurarken yaptığımız bireysel hatalar bize sorun yarattı. Top rakipteyken değil de kendi oyuncularımızdayken kalemiz daha büyük tehlikede! Geriden oyun kurmayı yıldız takımında öğretmemiz lazım ki defans oyuncularımız büyüdüklerinde yıldızlaşsın. Defansta topla ne kadar başarısızsak ofansta o kadar başarılıyız. Top Tuncay ile Arda’nın ayağındayken rakip kaleye rahatlıkla indik. Ancak geriden orta sahadan yeterli desteğin olmaması bizi rakip 18’de eksik bıraktı. Kazım’da doğru yerlerde olmadığı için bu ikili zaman zaman pas verecek arkadaş bulamadı.

KRONiK HASTALIK

İKİNCİ yarıda Amerika ayağa paslarımıza ambargo koyunca oyunun hakimiyeti onlara geçti. Havadan oynadıklarında da seken topları aldıkları için, topu kullanma şansını yakaladılar. Orta sahada yorulan Emre defansif görevlerini geciktirince, bu bölgeyi tamamen kaptırdık. Ve Donovan sahneye çıktı. Altidore’a yaptığı asist skoru eşitledi: 1-1. Kronik hastalığımız telaşın antibiyotiğini bulamadığımız için kalemizdeki ikinci gol gecikmedi. Bu kadar iyi başladığı bir oyunu bu hale getirmek sadece bizlere mahsustur.
Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan stratejik ortağımıza moral olarak gereken desteği sağladık. Bu stratejik ortaklık her zaman olduğu gibi yine Amerika’ya yaradı.
Yazarın Tüm Yazıları