Strasbourg ve Lüksemburg’da da protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Strasbourg ve Lüksemburg’da da protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 10:41

Geçen hafta Berlin, Brüksel, Paris ve Rotterdam’da düzenlenen ‘Teröre Lanet, Demokrasiye Davet’ mitinglerinin devamı, bu hafta Strasbourg ve Lüksemburg’da düzenlendi.

Haberin Devamı

STRASBOURG ve çevresinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Demokrasi Platformu tarafından Etoile Meydanı’nda düzenlenen gösteriye, çevre şehirlerden ve Almanya’nın Strasbourg’a yakın bölgelerinden binlerce kişi katıldı.
İstiklal Marşı ve Fransa ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteride, meydana asılan dev Türk bayrağı altında toplananlar, ‘Teröre hayır’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Avrupa teröre destek verme’, ‘Her Türk asker doğar’, ‘Kalbimiz Türkiye ile’ şeklinde Türkçe ve Fransızca dövizler taşıyarak sloganlar attı.
Geçen hafta Paris’te düzenlenen gösterinin terör örgütü PKK mensuplarının saldırısına uğraması sonrası polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Strasbourg gösterisinde, provokasyon amaçlı söylemlere de organizatörler anında müdahale etti. Gösteride, Türkçe ve Fransızca okunan basın açıklamasında ise şöyle denildi:

SEÇİMLE GELENİN YANINDA YER ALIN

“Avrupa Birliğinden ve Avrupa ülkelerinden tek beklentimiz, demokrasinin, insan haklarının ve meşru yollarla seçilen yönetimlerin yanında yer almalarıdır. Bunun yolu da terör örgütlerine ve onları destekleyen herkese, her kuruluşa karşı ilkeli bir duruş sergilemekten geçiyor. Kendi oluşturduğu terör örgütü listesinde bulunan örgütlere toleranslı davranan, yaptırım uygulamayan Avrupa Birliğinin, Fransa Devletinin, kimseye söyleyecek sözü olamaz. Demokratik yapıya sahip bir ülkede, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemek mümkün olmamalıdır. Buna karşılık, terörle, ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığıyla birbirlerini besleyen, Avrupa Birliği değerlerinin içini boşaltan musibetlerdir. Avrupa Birliği ve Fransa, teröristlere yaklaştığı ölçüde demokrasiden ve değerlerinden uzaklaşmaktadır.”
Türküler ve marşlar eşliğinde yaklaşık üç saat süren gösteri, şehitler için okunan dualarla sona erdi.

LÜKSEMBURG’DA SURİYELİLER DE KATILDI

Lüksemburg’da yaşayan Türkler de Theatre Meydanı’nda toplandı. İstiklal Marşı ve Lüksemburg ulusal marşının okunmasıyla başlayan ve yüzlerce kişinin katıldığı gösteriye, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) başta olmak üzere farklı sivil toplum kuruluşları destek verdi.
“Kahrolsun PKK”, “Kahrolsun FETÖ”, “Şehitler ölmez” sloganları atılan gösteride, Türk bayraklarının yanı sıra “Terörün dili, dini, ırkı yoktur”, “PKK=DEAŞ=YGP=PYD=FETÖ” ve “Avrupa’da teröre destek vermeyi bırakın” yazılı dövizler taşındı.
Suriyeli sığınmacıların da, Özgür Suriye Ordusu bayraklarıyla katıldığı gösteride, okunan basın açıklamasında terörle mücadele konusunda Avrupa’dan beklentiler dile getirildi:

DESTEK VERENİN SÖYLECEK SÖZÜ OLAMAZ

“Avrupa’nın bugün, huzurunun ve refahın güvencesi olan değerlere sırt çevirme noktasına gelmiş bulunmasını üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz. Bu kötü gidişe karşı sesimizi yükseltmenin, büyük Avrupa ailesinin bir parçası olan bizlerin hakkı olduğuna inanıyoruz. AB’den ve Avrupa ülkelerinden beklentimiz, demokrasinin, insan haklarının, meşru yönetimlerin yanında yer almaları. Bunun yolu da terör örgütlerine ve onları destekleyen herkese ve her kuruluşa karşı ilkeli bir duruş sergilemekten geçiyor. Kendi oluşturduğu terör örgütü listesine kendisi riayet etmeyen bir AB’nin ve üye devletlerin kimseye söyleyecek sözü kalmaz. PKK terör örgütünün acımasızca katlettiği, mağdur ettiği insanlar yerine teröristlerin safında yer alan Avrupa, dünyaya telkin ettiği değerlere kendisi muhtaç haline gelmiş demektir.”

BİZE GÖNLÜNÜZÜ AÇTINIZ

Gösteriye katılan Suriyeliler adına okunan açıklamada ise, “Vatanımızı terk etmek zorunda kaldık. Sizler bizlere kucaklarınızı açtınız, gönlünüzü açtınız, yurdunuzu açtınız ve bunu sadece siz yaptınız. Size  teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BAKMADAN GEÇME!