Strabo'dan 14.'lük geldi

Güncelleme Tarihi:

Strabodan 14.lük geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 15:12

Costa Smeralda Yat Kulübü (YCCS) tarafından düzenlenen Rolex Swan Cup ve Swan 45 Dünya Şampiyonası, 10-16 Eylül tarihleri arasında Sardunya Porto Cervo’da yapıldı.

Haberin Devamı

13 ülkeden davet edilen teknelerin dört sınıfta yarıştığı mücadelede ilk kez bir Türk yatı yer aldı. Derya Pozcu’nın Swan 70 Strabo’su 14.’ncü oldu.

17 yıldan bu yana Rolex ana sponsorluğunda yapılan ve görkemli yatların gövde gösterisi şeklinde gerçekleşen Rolex Swan Cup’a Orhan Tüker dümenciliğnde katılan Swan 70 Strabo ile ilk kez Deniz Kuvvetleri Kupası’nda karşılaştık.

Dünya turuna çıkma hayali ile ABD’de görüp beğendiği Strabo’yu satın alan işadamı Derya Pozcu, 21.5 metrelik teknenin performansına tanık olduktan sonra yarışmaya karar verdi. Strabo’yu Türkiye’ye getirmeden önce Newport’da Bucket Race’e katılan Pozcu, ardından Karayipler’deki Swan Regatta’da “Spirit of Swan” kupasını kazanınca, Sardunya’daki Rolex Swan Cup’a davet edildi.

Haberin Devamı

SADECE DAVET ALAN TEKNELER YARIŞA KABUL EDİLİYOR

Sadece davet edilen teknelerin kabul edildiği Rolex Swan Cup’ta Strabo, Orhan Tüker dümenciliğinde, Levent Karabeyoğlu, Burak Gorbon, Selçuk Arıcan, Halit Berdan, Derya Pozcu, Mert Pozcu ve Egemen Şekeralp’ten oluşan ekibi ile mücadele etti.

18 ülkeden gelen tekneler gövde uzunluklarına göre Klas A (Swan Maxi), Klas B (Swan Grand Prix) ve Sparkman and Stephens tasarımı Klas C (Klasik S&S) ile Swan 45'ler olarak 4 gruba ayrıldı. Rolex Swan Cup’a katılan ilk Türk teknesi Strabo, 18 teknelik Klas A grubunda yer aldı.

IRC sisteminin kullanıldığı mücadele 7 yarış üzerinden planlanmıştı. Kıyıda şamandıra ve Porto Cervo adaları arasında offshore rotada gerçekleşen 6 yarışlık seri ile tamamlanan Rolex Swan Cup’ta Strabo genel sıralamada 14’üncülüğe yerleşti.

ROLEX SWAN CUP KLAS A SONUÇLARI
(Katılan tekne sayısı: 18)

01. Bronenosec (Vladimir Liubomirov) RUS 2460 (16 puan)
02. Stark Raving Mad (James Madden) USA 61011 (17 puan)
03. Emma (Johann Killinger) GER 6261 (19 puan)

14. Strabo (Derya Pozcu) US 73600 (63 puan)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!